mandag den 5. juli 2010

Frisk fisk & nye kartofler

Okay, okay, det er en smule snyd...


... og måske også lidt synd at spise stegt torskerogn i stedet for rødtungefilet til nyopgravede, danske kartofler i rustik papirspose. Men sådan blev det lige på denne tøm-køleren-og-køkkenskabet-aften. Knoldene var en gave fra mine forældre, som søndag formiddag leverede dem med ordene: "Det er i stedet for en blomst" En udmærket stedfortræder, eftersom Mejse havde købt bunker af buketter på Ingerslevs Boulevard dagen i forvejen.

For at opveje den noget sparsomme fiskeanretning lavede jeg en lækker remoulade. Det er noget af det nemmeste i verden, og man skal kun bruge ting, som man næsten altid har på hylderne alligevel:


Mayonnaise, cremefraiche, drueagurker, løg, estragon, karry

Halv mayo, halv cremefraiche blandes sammen og resten af ingredienserne røres i efter smag - husk dog endelig rigeligt af de syltede agurker!
Remouladen kan naturligvis laves med flere friskere krydderurter og bedre produkter end Nettos de billigste, men til husbehov og små hverdagsmåltider er det fantastisk. Meget bedre end køberemoulader, som dog overgår den hjemmelavede i én henseende: kuløren! Medmindre man tømmer karrybøtten i skålen, bliver farven ikke rigtig gul. Heldigvis har jeg min hemmelige ingrediens:

En kvart knivspidsfuld af dette giftige, gule farvestof, og se bare en forskel:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar