fredag den 30. juli 2010

Titanic 2

Her skal I bare se! Følgende trailer er for katastrofefilmen 'Titanic II', som får premiere om en lille måned. Handlingen udspiller sig i april 2012 - 100 år efter forgængeren. Titanic II, et nyt luksuskrydstogtskib bygget præcist efter de oprindelige tegninger, er netop blevet søsat på nøjagtigt samme rute...For en god ordens skyld, nævner jeg, at hverken Leonardo DiCaprio, Kate Winslet eller James Cameron har noget som helst at gøre med produktionen!

Det kræver naturligvis en forklaring, og den kommer her:
'Titanic II' er produceret af det amerikanske lavsbudgetfilmselskab The Asylum, som har gjort det til en kunstart at lukrere på Hollywoods dyreste blockbusters.
The Asylum startede med at lave billige horrorfilm i 1997 men kunne ikke konkurrere med de større studier. I 2005 producerede de deres egen version af H. G. Wells' 'War of the Worlds', som udkom på video næsten samtidig som Steven Spielbergs gigantiske filmatisering med Tom Cruise i hovedrollen spillede i biografen.
Det blev en stor succes, og siden har The Asylum lavet disse såkaldte mockbusters og groft udnyttet hypen omkring for eksempel en film som 'War of the Worlds'.

Her er et par andre eksempler:
'Pirates of the Caribbean' blev til 'Pirates of Treasure Island', hvor titlen ikke alene henviser til den nye film men også peger tilbage mod Disneys allerførste live-action-produktion 'Treasure Island'
'I am Legend' blev til 'I am Ωmega', som både peger på denne nyeste filmatisering af Richard Mathesons dystopiske roman, men også på én fra 1971 med Charlton Heston i hovedrollen; 'Ωmega Man'.
'Transformers' blev til 'Transmorphers', 'The Da Vinci Code' til 'The Da Vinci Treasure', 'The Day the Earth Stood Still' til 'The Day the Earth Stopped' og så videre...


The Asylums film udkommer altid direkte på video. De koster sjældent mere end en million dollars at producere og har typisk tjent sig selv hjem efter tre måneder. Til sammenligning koster en typisk Hollywood-film godt og vel 100 millioner dollars... mindst.

2 kommentarer:

Krudtuglens mor sagde ...

Hmm gad víde om det er en stor skuffelse eller et dejligt næsten gensyn hvis man elskede den første film...
Hmm må vist se! Så den her kommer direkte på dvd??

Jesper Pedersen sagde ...

Den er nok i hvert fald vældig sjov:)
Den kommer lige ud på videomarkedet, ja, men om det også bliver i en dansk udgave, ved jeg ikke - det er ikke sååå mange af deres film, som er havnet herhjemme... desværre!

Send en kommentar