søndag den 18. juli 2010

Køleskabstømning

Nu er ferien startet, og hvor er det herligt? I Himmerland!
Mejse, Arthur & jeg har lånt mine forældres hus de næste otte dage, da de selv skal på motorcykelferie til Bornholm. Det vil sige 213 kvadratmeter vægge fra gulv til loft og én hektar have for & bag.

Aaaaah, at brede sig!

For ikke at vende hjem til et køleskab med rim & mug i, har vi brugt den forgangne uge på at tømme ud i varerne. I søndags fremsatte vi dogmet: ingen nye indkøb! Det har givet en del kreative kulinariske oplevelser:


Det er nemt nok i starten! Forrige uge var min lillebror på besøg til store bøffer med fedtet kant, bearnaisesauce & pomfritter. Søndag var der stadig en enkelt på 250 grams tilbage, som vi skar over på den svære side, smed på grillpanden og serverede med ris, rosé & mangosalat.


Mandag stod den på ristet laks med spaghetti og rejer, bagt tomat & bønner. Helt optimalt havde det været med frisk pasta, men eftersom dogmet udelukkede næsten alt med ordet 'frisk' foran, måtte vi nøjes. Til gengæld var der en sjat rosévin tilbage!


Tirsdag var spændende! En pose hakkekød i fryseren & en fennikel fra fredagens besøg af Hans Lange inspirerede mig til at lave forårsruller. Filodejen bestod bare af mel, vand & olie. Fyldet lavede jeg af to omgange: jeg stegte kødet i oliesvitset hvidløg & chili og fennikelen vendte jeg i olie med mango, gulerødder & ingefær.


Værsågod! Serveret med nudler og chili/hvidløgsmarinerede rejer.


Onsdag var jeg lidt i vildrede! Der lå to rødspættefileter i fryseren, og jeg ville egentlig bare have udsat dem for panering, selvom jeg også syntes, der havde været meget stegning om tirsdagen. Mejse fik imidlertid den geniale idé at bage fisken med masser af tomat, og det var SÅ lækkert med ris & bønner!

Så blev det torsdag, og vi var efterhånden ved at været godt i bund - i hvert fald havde vi planer med resten af resterne til fredag. Jeg endte med at lave en simpel tomatsovs og kogte en spand spaghetti dertil, mens Mejse spiste et par pizzasnegle med titlen 'nem barselsmad' skrevet på fryseposen.

Så kom fredag og med den endnu engang den kære Hans Lange. For nogle måneder siden fik vi en havbars af Mejses fiskerfar, og det passede så fint denne aften, eftersom Hans Lange havde lovet at lære mig kunsten af lave hollandaise-sauce.


Jeg sablede (læs: skohornede) Hans Langes barselscava, som lå i køleskabet og derfor også var en del af tømningen(!) Den smagte skønt til Mejses bagte havbars med citron & dild. Selv bidrog jeg med kartoffelkogningen.Nu er kølehylderne rengjort & fryseren afrimet, og det eneste der er tilbage er skruelågsglas med oliven, kapers, syltede agurker og lignende samt en pose frosne mirabeller fra bedstemors have.
Det har været en uge med sund, nærende & varieret mad og desuden masser af fisk. Der er gået meget tid med madlavning, men det har også været fantastisk sjovt at tale om, hvad vi kunne lave, af det vi nu havde.

1 kommentar:

Anette ( mor) Pedersen sagde ...

ser ud som om I har levet som grever og baroner - hvordan mon jeres mad til hverdag ser ud.... Jeg kan love alle for, at det smager sååååå SKØNT !! Tak fordi I vil passe hus og husk haven. Nyd nu dagene. Knus mor.

Send en kommentar