mandag den 19. juli 2010

At samle Lego

Der findes så meget legetøj, som opfordrer til kreativitet - Lego fremtvinger den!


Lørdag aften da Arthur var blevet puttet, hyggesnakkede Mejse & jeg med min mor over kaffekopper & tekrus. Imens sad jeg for bordenden og færdiggjorde et større sorteringsprojekt, jeg var startet på ved forrige besøg hos de gamle.


Jeg fandt min fars gamle skotskternede Lego System-kuffert fyldt med herligheder fra både hans & min barndom. Et hurtigt gennemsyn afslørede at ikke alle klikkede helt, som de skulle. Efter at have ligget trykt & trangt gemt væk i mange år, sad nogle uløseligt sammen, mens andre var knækkede.
Jeg tænkte, at en gennemsortering med efterfølgende udsmidning ville være på sin plads.Det blev et herligt nostalgisk gensyn, og jeg kunne selvfølgelig ikke lade være med lege lidt med det hele. Jeg er meget overrasket over, at jeg faktisk kan huske hver en lille klods.For eksempel alle disse røde ruder, som sikkert tilhører nogle postkassefarvede parcelhuse fra 70'erne. Det er jo ikke for sjov, Lego hedder 'Bricks' på engelsk!

Min mormor & morfar har lige renoveret et lille hus og blandt andet bygget en bruseniche lidt a la disse gennemsigtige klodser. Jeg tror egentlig aldrig, jeg har brugt dem, men jeg synes, de er totalt seje!


Disse plader med glatte overflader er altså også gode - meget grafiske & helt enkle symboler. Men sat sammen bliver det pludselig kunst!

Herunder følger en lille billedserie med figurer:

Nå, men det skulle jo egentlig også bare gemmes væk i kufferten igen. Så må vi se, om ikke vi en dag kan tage det frem til Arthur, så han kan få glæde af det - og måske bidrage med et par klodser af hans egne...

6 kommentarer:

Bournonville sagde ...

skøn samling Lego, jeg ELSKEDE Lego som barn, meget federe end Barbie dukker,

Gem endelig klodser som måske ikke virker, de kan bruges til meget andet, såsom seje smykker :)

Kh Sara

Jesper Pedersen sagde ...

Mejse har allerede snuppet et par stykker fra smid-ud-bunken:)

Onkel Anne sagde ...

Lego er det skønneste legetøj! Min søn har fem store bedrollers fyldt til randen med lego. Jeg elsker at samle de fine nye pakker efter manualerne. Men sådan frihånds-agtigt lego bygning, det gider jeg ikke. Så det er jo klart, han har en del, eftersom jeg elsker at samle :)
Til jul ville han bytte alle sine legogaver til penge, for han ville hellere købe rollespils sværd, blyanter og andet for mig skøre ting ;)
Men hvor er det en fed lego taske!

Jesper Pedersen sagde ...

I må da en tur i Legoland, Onkel Anne, så din søn i det mindste kan få nogle sværd & blyanter med Lego-logo på;)
Tasken er jeg godt nok også glad for... den havde jeg faktisk helt glemt, indtil jeg fandt den på værelset. Eneste skam er, at jeg i sin tid har smidt tre bonbon-klistermærker på den, og lige umiddelbart vil de ikke hives af uden at trække beklædningen med.

Onkel Anne sagde ...

Jesper det sjove er så, at min søn i år har fået valget mellem Legoland og Djurssommerland. Og den bandit valgte helt anderledes end jeg havde troet: Djurs! :(
Jamen vi elsker Lego merchandise, har du set den mp3 afspiller, der er lavet? Totalt cool!

Annemette sagde ...

Kan alle ikke lide LEGO uanset alder ;o) Selv nu hvor man har rundet de 30, synes jeg stadig at det er hyggeligt/sjovt at bygge sammen med kærestens nevøer.. Jeg kan slet ikke lade være..

Og sikke en systematisk samler du er ;o) Blev helt tilfældigt ledt herind fra The Vintage Hausfrau, og blev straks fanget af nostalgi og barndomsminder, da jeg så din skønne disney samling.. :o)

Send en kommentar