lørdag den 31. juli 2010

Ikke ét ondt ord om Sys Bjerre!

Jeg faldt over dette klip fra Go' Aften Danmark med Sys Bjerres 'Alle Mine Veninder' og syntes, det skulle deles:Jeg har hørt om dette nummer hele sommeren, men i dag har jeg hørt det for allerførste gang. Jeg er faldet pladask! - især takket være billedsiden, som er fantastisk flot sammensat. Selvom musikken er playback, er videoen stadig optaget live.
Sys Bjerre har ikke lagt skjul på, at hendes største inspirationskilde er 'Ring Ring Ringa' fra Danny Boyles 'Slumdog Millionaire'.Selvom det ikke er vanvittigt originalt at lave en udenlandsk tekst om til noget, som lyder tilsvarende på dansk (mit yndlingseksempel er Shubiduas 'Ingen Artikler om Pladen i Go!' baseret på 'No Particular Place to go'), er Sys Bjerres timing fantastisk, idet hun rammer et par vigtige tendenser. Udover at Bollywood-film, takket være Danny Boyles Oscar-sluger, er mere oppe i tiden end nogensinde før, er det blevet vældigt populært på YouTube at lave såkaldte undersættelser, hvor man indsætter falske undertekster i indiske & tyrkiske musikvideoer.

Det er lækkert, når nogen tager gode, gamle idéer og bruger dem i nye sammenhænge.
Men det bedste ved 'Alle Mine Veninder' er nu alligevel, at den mindede mig om sangen 'How Does She Know' fra én af Disneys bedste film de senere år; prinsessemusicalen 'Fortryllet' med skønne Amy Adams i hovedrollen:


4 kommentarer:

Julia Hausfrau sagde ...

Det er da vidst lidt af en feelgood-film, den der Enchanted. Måske jeg skulle se den?

Alle mine veninder er jeg ikke så tosset med, men hun er nu sød, hende Sys :)

Hr. Lange sagde ...

Hehe! Nydeligt. Amy Adams og jeg havde en flirt kørende i et godt stykke tid. Tror det er på tide at genoptage romancen :)

Jesper Pedersen sagde ...

Og jeg som troede, Meryl Streep var grunden til, du ville se 'Doubt' i sin tid... nonnekostume, tsk tsk:)

Hr. Lange sagde ...

Nårh, ja, joh, jeg siger aldrig nej til et stykke med Fru. Streep :p Hvis jeg bare var 30 år ældre...

Send en kommentar