lørdag den 24. juli 2010

Fårup Sommerland - Danmarks første og største

...og lad mig tilføje; bedste! En hyggelig skovpark så tæt på Vesterhavet, man ville kunne dufte saltvandet & høre bølgerne bruse, havde det ikke været for den søde candy floss & de larmende mekaniske rutsjebaner med tilhørende skriiiiiiiig!

Jeg har været der mange, mange, mange gange!
Det har Mejse ikke, så i går slæbte jeg hende & Arthur med derop. Vi fik følgeskab af min lillebror & lillesøster med henholdsvis kæreste & efterskoleveninde samt Mejses far & to småbrødre - og det kan man jo kalde en broget flok.
Men hold op, hvor havde vi det skægt!

Det er par år siden, jeg sidst forlystede mig i Fårup, og huskede det egentlig som lidt nedslidt - men jeg skal love for, der er sket noget. Lynet, som åbnede i 2008, er én af de sjoveste & vildeste forlystelser, jeg nogensinde har prøvet. Som beskrevet på hjemmesiden:
På 2 sekunder har du opnået tophastigheden på 80 km/t, og det første, der sker efter den lynhurtige acceleration, er, at du bliver sendt 20 meter over jorden og ned igen ad en rimelig stejl bakke - også kaldet en Top hat.

Så kommer den første kamelpukkel, hvor du vil opleve meget air time (dvs. at din krop løftes op fra sædet, så kun sikkerhedsbøjlerne holder dig fast), inden turen fortsætter videre ind i et sidelæns fald, der i fagsprog hedder et 180 graders twisted drop.


En ny kamelpukkel venter forude, før et specielt halvt loop, et Immelman Loop, efterfulgt af et langstrakt såkaldt proptrækker loop, som vender op og ned på det hele. Turens sidste element og prikken over i'et er en Helix - et meget skarpt sving.
Mejse fangede svigerfar, svogerdrengene & mig rundt i svinget...


... hun har det bedst med fast grund under fødderne, så hun passede på iPhones, Arthur & tegnebøger, og jeg gjorde hende selskab ved flere af forlystelserne - for hyggens skyld.

Vi var selvfølgelig også hele vejen rundt på den lange, flotte forhindringsbane; Skattejagten. Den var blevet lavet en smule om for at gøre plads til årets nyhed; Rævens Hule, som er placeret i det hus, hvor Skattejagten begyndte med sit spejlkabinet. Muligheden for at reflektere over tilværelsen som bredskuldret, overvægtig dværg findes dog stadig, da de buede spejle er genbrugt i Rævens Hule, som også byder på andre former for synsbedrag kombineret med underlige underlag, man skal gå henover.

Til en dag i Sommerland hører sig naturligvis is. Mejse valgte en soft-ice med tivoli-krymmel, hendes brødre fik en Fårupvaffel med fire kugler, flødebolle, guf osv. osv. osv., Nanna flottede sig med et bæger Ben & Jerry's, Mikkel skulle bare have en lille ispind, men endte alligevel med en gammeldaws waffel, og jeg tog mig en slush én af slagsen. Se bare et udvalg:Jeg elsker slush-ice! og i Fårup Sommerland er der mange farver & smagsvarianter at vælge imellem. Eneste minus var manglen på det obligatoriske ske-sugerør, så man skiftevis kan suge saften & tygge isen - men konsistensen var god, smagen kraftig og...


... av!

3 kommentarer:

anette lyskjær sagde ...

...OG må jeg sige, Jesper - du skriver li'så godt, som du samler - og og og - så er du et dejligt frisk pust i "hønsegården"....
Lad os få flere mænd på banen ;-D

Jesper Pedersen sagde ...

Tusind tak, Anette... jeg er lykkelig over at have fundet et forum at udtrykke mig i! Og hvilket herligt, taknemmeligt forum... det er skønt:)

Karen sagde ...

Ja....velkommen ombord. Lad os få nogle flere mandlige bloggere.
Skønt at følge turen i 2 versioner og ikke som altid ellers, kun den kvindelige version.

Karen

Send en kommentar