mandag den 30. januar 2012

Tidlig reference til Pixars 'Up'?


Pixar har den herligste tradition for referencer i deres film. Hver eneste af Pixars mesterværker indeholder utallige mere eller mindre skjulte spor til såvel tidligere produktioner som fremtidige. Nu har Mejse måske fundet en reference til 'Up' (2009) i den ti år ældre 'Toy Story 2' (1999).

Men inden jeg viser Jer referencen, vil jeg gerne give et par eksempler på andre referencer, så I ved, hvad jeg taler om.
For eksempel er den gule Pizza Planet-varebil, som Woody og Buzz får et lift af i den allerførste 'Toy Story' (1995) fast inventar i hver ny film - det samme er den fine blå-gule bold med den røde stjerne fra Pixars første computeranimerede kortfilm; 'Luxo Jr.' (1986). Her ses de i henholdsvis 'Cars' (2006) og 'Monsters, Inc.' (2001)Som sagt afslører Pixar-film også ind imellem, hvad vi kan se frem til. Se for eksempel denne scene fra 'Monsters, Inc.', hvor en lille Nemo-fisk bliver rakt op til Sulley - to år før 'Finding Nemo' (2003) havde premiere. 


Og 'Finding Nemo' selv varslede superheltefilmen 'The Incredibles' (2004) som studiets næste projekt. 


I 'Ratatouille' (2007) kan man se skyggen af hunden fra den to år senere 'Up', og i kortfilmen 'Your Friend the Rat', som findes på dvd-udgaven af 'Ratatouille' kan man få et kort glimt af Wall-e. På ekstramaterialet til 'Wall-e' (2008) fortæller filmens instruktør Andrew Stanton at han, John Lasseter, Pete Doctor og Joe Ranft tilbage i 1994 spiste en frokost sammen, under hvilken de fandt på stort set alle Pixars projekter (med undtagelse af Brad Birds 'Ratatouille' og 'The Incredibles') 15 år frem, heriblandt 'Wall-e'.
I denne YouTube-video fortæller en mand, hvordan han har fundet den søde lille affaldsrobot i 'The Incredibles', 'Cars' og sågar i 'Toy Story'. 
Wall-e er dog sat ind af fortælleren selv og kan altså ikke findes i nogle af ovennævnte film, hvis man selv gør sig den umage at sætte dvd'en i afspilleren.

Men nu har Mejse altså måske fundet en tidlig reference til en af Pixars seneste film. I 'Toy Story 2' har hun nemlig lagt mærke til, at der flere gange ses papkasser, hvor "This end up"-mærket mistænkeligt meget ligner et lille hus med ordet "UP"skrevet henover.Du kan se mange flere referencer på denne Wikipedia-liste - hvis du ikke har mod på at finde dem selv.

3 kommentarer:

Julia Hausfrau sagde ...

Dét er sejt! Og ret nørdet ;)

AC sagde ...

Det er så godt set, Mejse! Hej fra AC, Rap!

Jesper Pedersen sagde ...

Hun er opdraget godt :)

Hej AC og velkommen til.

Send en kommentar