tirsdag den 3. januar 2012

Edderspændt på Spider-man


Jeg er ved at være ret spændt på 'The Amazing Spider-Man'; Marc Webbs filmreboot af franchisen som får premiere, når vi når hen på sommeren. I denne omgang spiller de dygtige, unge mennesker Andrew Garfield og Emma Stone rollerne som henholdsvis Peter Parker og hans store kærlighed Gwen Stacy. Sidstnævnte stiftede vi bekendtskab med i Sam Raimis 'Spider-Man 3' i Bryce Dallas-Howards skikkelse. Det var dog et brud på tegneseriernes kronologi, da Gwen Stacy i virkeligheden er Peter Parkers allerførste kærlighed - det er først senere, da Stacy bliver dræbt af Green Goblin, at Parker møder Mary Jane.
Og ja, 'The Amazing Spider-man' starter helt fra starten, igen. Vi får altså edderkoppebidescenen endnu engang, selvom vi kender den til hudløshed fra den nu 10 år gamle første 'Spider-Man'. 

Skurken, for en skurk skal der til, hedder Dr. Curt Connors og spilles af Rhys Ifans, som ses på billedet herunder. Dr. Connors var med i alle tre tidligere 'Spider-Man'-film, men hvad vi endnu har til gode at se, er hans forvandling til Lizard; krokodillemanden med den lange tunge, de lilla bukser og den hvide kittel.
Jeg er glad for, at de har valgt en mutant i denne filmatisering! Det bliver lidt kedeligt i længden at se på sindsforvirrede galninge, som blot er klædt i farverige kostumer eller robotdragter. Så er jeg mere til de gode, gamle tegneserieskurke, som er faldet i gryden med grønne kemikalier.
Der er blevet offentliggjort en række stillbilleder fra 'The Amazing Spider-Man', men endnu ikke nogle officielle af den øgleagtige antagonist. Diverse legetøjsfirmaer har dog lagt billeder online af merchandise fra filmen, som viser Lizard som LEGO-mand og PEZ-figur. Så måske det snart var på tide, at Sony smed en stemningsfuld karakterplakat ud med den skræmmende Lizard?!


2 kommentarer:

janus sagde ...

Totalt onsdagmorgensflueknepperi: i Marvel-universet er en mutant vel en, der er født med sine kræfter, og det var Dr. Connnors vist ikke, så vidt jeg husker. Men ja, det skal blive godt :)

Jesper Pedersen sagde ...

Jeg fristes næsten til at citere John Cleese fra Leonardo da Vinci-sketchen: "I may not know much about art (læs: Marvel), but I know what I like!" ;)
Jeg har brugt de første 15 år af mit liv på udelukkende at læse Anders And-tegneserier, så jeg ved desværre ikke (såååå) meget om Marvel-superheltene - jeg er bare glad for, de ikke har puttet Rhys Ifans en robotkrokodilledragt!

Men tak for info, Janus, det er altid rart at blive klogere! Og hvis jeg skal være ærlig, var jeg faktisk meget i tvivl om, hvorvidt han var en mutant eller ej, da jeg skrev indlægget... jeg tror, jeg blev enig med mig selv om, at når ens krop var muteret fra menneske til øgle, måtte man være mutant :)

Send en kommentar