søndag den 8. januar 2012

Hotdog gik godt


For nogle dage siden nævnte jeg, vi skulle have gæster på besøg til hotdogs, og det vil jeg altså lige følge op på, for det var fandeme en succes!
Vi havde købt en pose gode oksekødpølser, som blev stegt lækre og sprøde, men måtte lige spæde til med en omgang klassiske røde indianere, da vores gode venner Asger og Katrine hoppede med på vognen... pølsevognen...
Brødene bagte jeg selv, for jeg har opfundet noget, som muligvis vil kunne give mig nobelprisen i pølsebrødsbagning en dag. Jeg har nemlig opdaget, at hvis man former brødene ligeså lange som selve pølsen, slipper man for den der klamme snip og pølseknude, som altid stikker ud i begge ender. Ved hjælp af min opfindelse kan toppingen nu nå helt ud til spidsen af pølsen. 
Til selve dejen bruger jeg altid denne opskrift men tilsætter som regel en smule fuldkornsmel. 
Toppingen var helt klassisk; dijonsennep, grov remulade, rå og ristede løg, den der årgangsketchup fra Heinz, som de stadig har masser af i butikkerne rundt omkring til ingen penge og sidst men ikke mindst syltede agurker. 
Jeg har fundet en nem og lækker opskrift på råsyltede agurker: tynde skiver agurk drysses med groft salt, stilles til afdryp i en times tid, hvorefter de presses fri for væske. Lige meget sukker og eddike røres sammen, til sukkeret er opløst, og agurkeskiverne lægges i marinaden et par timer. Vupti! Velsmagende, hjemmesyltede agurker, som ikke behøver trække i flere uger. 
Prikken over i'et til en hotdog er naturligvis kakaomælken, og Mejse har købt en rigtig god Urtekram-pulverkakao, som hun rørte i nogle glas iskold mælk. Alle var glade, og Asger valgte at symbolisere det med en pølsemand, som endte med at blive et portræt af mig med rå løgenbryg og ristet overløg.4 kommentarer:

Danagonia sagde ...

Mums! Det tror jeg vi skal have i aften :-)

Karina sagde ...

Sådan en med det hele er nu ret god ind i mellem :) Og brødene ser gode ud, den opskrift vil jeg lige gemme

Katrine sagde ...

Tak for mad :D

Jesper Pedersen sagde ...

En ristet med hotdog kan man altid spise - lige meget hvor mæt man er :)

Velbekomme, Katrine :)

Send en kommentar