søndag den 9. oktober 2011

Trailer til massakrefilmen 'Utoeya Island'


I USA arbejder man tilsyneladende netop nu på at filmatisere den frygtelige Utøya-massakre i Norge. Det lettere usikre "tilsyneladende" bruger jeg fordi der er udkommet en trailer og en plakat samt en række produktionsfotos - ovenstående viser for eksempel instruktøren Vitaliy Versace med et par af filmens statister - men kvaliteten på det hele er så latterlig, at man skulle tro, det var en joke.Ingen tvivl om, at der er gode muligheder for drama, action og horror i historien om Anders Breiviks massakre mod de unge socialdemokrater. Men intet tyder på, at den amerikansk-russiske instruktør Vitaliy Versace formår at få noget "godt" ud af den ulykkelige begivenhed - hvis I forstår hvad jeg mener.
Der er naturligvis allerede masser af protester mod 'Utoeya Island' fra norsk side, og Vitaliy Versace håber da sikkert også på at kunne bruge provokationen som markedsføring. Kritikere mener, det er for tidligt med en filmatisering, men jeg synes egentlig ikke 'Utoeya Island' er værre end mediernes detaljerede dækning og udgivelsen af dokumentarfilm og bøger. Det handler alt sammen om at smede, mens jernet er varmt, og den unge, håbefulde instruktør, som indtil videre har måttet lade sig nøje med statistroller i de store Hollywoodproduktioner, vil givetvis bare gøre opmærksom på sig selv. 

Jeg tror, kritikerne skal være glade for, at 'Utoeya Island' ikke ser ud til at blive et mesterværk. Mon ikke den går hurtigt i glemmebogen, modsat naturligvis virkelighedens Utøya, som altid vil blive husket - og der vil sikkert blive produceret film i fremtiden, som vil vise både de afdøde og de efterladte (og publikum) den rette respekt.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar