mandag den 3. oktober 2011

Oktoberfest for fans af 'The Walking Dead'


Zombiedramaet 'The Walking Dead' har, først som tegneserie og siden på tv, indtaget verden, som kun de levende døde kan gøre det. Oktober bliver en rigtig god måned for både inkarnerede fans og newbies - her følger et lille overblik:

7. oktober
Forlaget Fahrenheit udgiver første bind af tegneserien 'The Walking Dead' på dansk. Originaltitlen 'Days Gone Bye' er blevet erstattet med den danske 'Til døden os skiller' - en rigtig god titel, som fungerer på flere planer.
Jeg har efterhånden læst det meste af 'The Walking Dead' på engelsk, men nu er jo en god anledning til at få historien genopfrisket. Desuden ejer jeg endnu ikke nogle af tegneserierne, eftersom jeg har lånt dem på biblioteket - og jeg synes, det her er en udgivelse, som er værd at støtte.
Vil man gerne læse originaludgaverne kan jeg i øvrigt, udover biblioteket hvor ventetiden indtil videre har været udholdelig, anbefale, at man går i Stereo Studio, hvor de sælger bind 1-14.

 

11. oktober
Franchisen udvides yderligere, når den første roman, 'Rise of the Governor' udgives i USA. Bogen følger tv-seriens plotlinie, men henter naturligvis masser af inspiration i tegneserien. The Governor er velkendt blandt seriens fans som den nådesløse skurk, som flere gange gør livet surt for Rick Grimes og hans medoverlevende.
Om vi kan se frem til en dansk udgivelse er nok tvivlsomt - men måske hvis tegneserien bliver en succes, vi kan være heldige.16. oktober
Premieren på anden sæson af tv-serien 'The Walking Dead' bliver endnu engang startskuddet til AMC store Halloweenbegivenhed; FearFest. I modsætning til første sæson, som kun varede seks afsnit, kan vi denne gang se frem til hele 13 af slagsen - det kan kun blive skæbnesvangert!
På AMCs hjemmeside kan man allerede nu varme op med webserien 'Torn Apart' som følger en persons zombietransformation - til én af tv-seriens bedst kendte zombier, viser det sig.
Desværre er der ikke rigtigt mulighed for at se sæson 2 herhjemme endnu, men mon ikke man kan finde et sted at streame den online?

 

23. oktober
Sidst på måneden er der endelig dansk premiere på første sæson af 'The Walking Dead'. Serien vises på DR HD søndage  klokken 21:45 med genudsendelse den efterfølgende mandag, 23:40 samt fredag, 21:10. Umiddelbart virker det underligt, at den sidste genudsendelse er den nemmest tilgængelige - men under alle omstændigheder er det skønt, med så rig mulighed for et gensyn med serien.
Første sæson kan naturligvis også stadig købes på dansk dvd, men personligt synes jeg 300 kroner er en anelse pebret.

1 kommentar:

Sørensen Exploitation Cinema Proudly Presents sagde ...

Dejlig oktober! Også halloween oven i hatten!

Send en kommentar