onsdag den 5. oktober 2011

Arthurs Julegaveræs


En af grundene til Mejse og jeg valgte at navngive vores søn Arthur var, at navnet vækker gode minder om såvel historiske personligheder som karakterer fra fiktive værker - og der bliver ved med at komme nye til. 
Så sent som i februar omtalte jeg en komedie, som simpelthen hedder 'Arthur' med Russell Brand i titelrollen som en excentrisk millionær, og snart får en ny Arthur-film premiere; nemlig 'Arthur Christmas' - eller 'Arthurs Julegaveræs', som den kommer til at hedde på dansk. 
'Arthur Christmas' er et animationssamarbejde mellem Sony Pictures og det dygtige Aardman-studie, som tidligere har velsignet os med Walter og Trofast-serien, 'Chicken Run', 'Flushed Away' og 'Shaun the Sheep'.


Som titlen og plakaten antyder er 'Arthur Christmas' en julefilm. Den handler om tre generationer af julemænd; den pensionerede farfar, den fungerende fader og den uerfarne, men velmenende teenagesøn, Arthur, som får sin første opgave en juleaften, hvor et stakkels barn er blevet glemt på gaveruten.På engelsk tager filmen givetvis ordet "Father Christmas" meget bogstaveligt ved rent faktisk at gøre julemanden til fader - her kommer selve navnet "Arthur" også bedre til sin ret, da det udtales næsten ligesom "Father", blot uden F.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar