lørdag den 15. oktober 2011

Læsestof fra papfabrikken


Kan du den papfabrik praktikanten Thomas Skov fra Det Nye Talkshow besøgte som straf for sit skilt i 'Vild med Dans'? Den papfabrik har vi besøgt i dag - af egen fri vilje i øvrigt. 


Det har været en helt fantastisk efterårslørdag! Jeg elsker oktober, når bladene så småt begynder at knække løs af træernes grene, og kulden trækker ind over landet, samtidig med at der stadig er masser af solskin. Perfekt vejr til en udflugt!
Turen gik som sagt til Bruunshåb Gl. Papfabrik, som ligger lidt udenfor Viborg i meget smukke omgivelser. Fabrikken fungerer som museum, men den producerer stadig pap og i dag kørte de ældgamle maskiner på højtryk. Rundt i værkstedet stod store vogne med tilbudsaviser og brugte bøger, som jeg egentlig gerne ville have kigget igennem, inden siderne de blev blødt op og stivnet af til store papstykker. De ansatte havde dog været så flinke at vælge en reolfuld titler fra, som man måtte hugge af - og umiddelbart fejler deres dømmekraft nu heller ingenting. Vi fik da i hvert fald et par gode bøger med hjem.


'Paddington i stormagasinet' passer perfekt ned i en lille samling. Det viste sig ganske vist at være en norsk udgave, som på dansk hedder 'Paddington køber ind'. Men det skulle være til at oversætte selv under højtlæsningen, og tegningerne er jo de samme.


Her var i øvrigt en anledning til at få vist en anden Paddington-samling frem. Mange forskellige forfattere og illustratorer har fortolket den søde, lille bjørn, men denne samling er af Michael Bonds originalbøger. Vi har i øvrigt også Michael Bonds 'Olga da Polga' stående, i samme format som de farverige Paddington-bøger.Men nok om ham, Paddington! Vi fandt nemlig også én af C. S. Lewis' Narnia-bøger på papfabrikken. De er også udkommet i mange forskellige versioner, hvoraf de fleste er frygteligt grimme. Vi har ventet længe med at købe dem, fordi vi har ventet på at finde den helt rigtige udgave, og nu tror jeg sgu, den er der! Her er det nummer fire af i alt syv bøger; 'Prins Caspian'.Nu håber vi de foregående og efterfølgende tre bøger også er til at finde...

1 kommentar:

Sofie Lausten sagde ...

Ih, jeg elsker virkelig når covers på bøger er illusteret med forkærlighed for historien og ikke kun påsmækket en "filmplakat" - som selvfølgelig også godt kan være fin... Heldigvis er du god til at støve det helt rigtige op!

Send en kommentar