mandag den 13. december 2010

Skræmmende godt tidsfordriv

Fearfest er tv-kanalen AMCs årlige Halloweenbegivenhed, hvor der vises horrorfilm flere gange om dagen det meste af oktober måned.


I år blev der under Fearfest lanceret en videoafspilleramctv.com, som stadig er tilgængelig, og der er mange gode timers uhyggelig underholdning.

'The Walking Dead' havde premiere under festivalen og det sidste afsnit blev vist i søndags. Har man fået smag for de levende døde, kan man streame fem gode, gamle zombieklassikere fra før Romero omdefinerede genren.
For eksempel 'The Last Man on Earth'; den første filmatisering af Richard Mathesons roman 'I am Legend', som senest er blevet indspillet med Will Smith i hovedrollen.
Jeg har selv filmen på dvd, og kan anbefale den til både nørder & nybegyndere. Den er fra en tid, hvor tempoet var ekstremt lavt og selv blodet var sort/hvidt. Til gengæld er historien i centrum, og har man set 'I am Legend' fra 2007 er det spændende at se de to meget forskellige fortolkninger af bogen.
Derudover er der mulighed for at se 'White Zombie', 'King of the Zombies', 'Teenage Zombies' samt 'Revolt of the Zombies', som jeg indtil videre kun kender af navn. Det bliver der naturligvis lavet om på snarest muligt.

'New Blood' er en række korte interview med noget af horrorgenrens "nye blod", for eksempel instruktør/maniskripforfatter-makkerparret bag den første 'Saw' samt Shawnee Smith, som spiller Amanda Young i alle syv film.
Derudover medvirker blandt andre James Gunn, som skrev Zack Snyders version af 'Dawn of the Dead', Derek Mears, som spiller Jason Voorhees i genindspilningen af 'Friday the 13th' samt den dygtige, dygtige franskmand Alexandre Aja, som stod bag 'The Hills Have Eyes' & senest 'Piranha 3D'.

Man kan se tosserne Peter & Benny "swede" de største horrorklassikere.
"Sweding" er en bestemt form for parodiering. Udtrykket stammer fra komedien 'Be Kind Rewind', hvori Jack Black & Mos Def spiller ejerne af en videoforretning. Da de en dag kommer til at slette indholdet på alle vhs-båndene, begynder de to nørder at genindspille filmene, men kun med de scener & replikker de husker.Den bedste måde at illustrere "sweding" på er måske at vise den den "swedede" trailer til 'Be Kind Rewind', som instruktøren Michael Gondry selv har lavet:Nå, men tilbage til Fearfest, hvor der også findes såkaldte 'Killer Conversations' mellem forskellige folk, som har arbejdet med horrorgenren. Jeg glæder mig især til samtalerne mellem Zack Snyder & Ruben Fleishcer, som var med til at skrive 'Zombieland'.
Der er en ny kortfilm, 'The United Monster Talent Agency' af Greg Nicotero, som har arbejdet på 'The Walking Dead'.
Og sidst men ikke mindst kan man se en del gamle b-film.

Det hele er ganske gratis & meget anbefalelsesværdigt!

2 kommentarer:

Julia Hausfrau sagde ...

Ha ha ha, Be kind Rewind er en sjov film. Den har vi set et par gange her hjemme, og grinet lige højt hver gang!

Jesper Pedersen sagde ...

Ja, ikke? Jeg synes også, det var en herlig lille film. Desværre blev den ikke nogen kæmpesucces, men jeg kunne godt forestille mig, at dens publikum kommer til at vokse med tiden, og den bliver kult. Den er i hvert fald helt sin egen!

Send en kommentar