onsdag den 8. december 2010

Listernes tid

Jeg har skrevet en liste, over masser af ting, jeg kunne tænke mig.


Det er ikke en ønskeliste, for dén har jeg droppet i år. Der er alt for mange ønsker, og jeg kan umuligt prioritere noget frem for andet.
Det er derimod en kombineret indkøbs- & huskeliste - for på fredag får vi besøg af Hans Lange.

Jeg skal huske at bage grissinier & riste soyamandler, så vi har noget at dyppe i dén mayonnaise med Karl Johan-svampe, som Hans har lovet at røre sammen. Han tager også en flaske bobler med, så vi kan komme godt i gang.

I morgen aften skal jeg et smut omkring Thors Mølle, for jeg har fået lov at købe en flaske af Sørens Rasteau; en rød dessertvin, som smager fremragende!


Jeg napper også en flaske af den flotte, flotte Rubrato med.


Uha, jeg kan ikke rose raketdesignet & etiketten nok!
Og så må jeg endelig huske et lille kilo oksemørbrad, så vi kan få grillet os en ordentlig boeuf til bearnaisen - som Hans selvfølgelig står for. For Guds skyld!
Jeg smider en sæk kartofler i gryden med rapsolie, bager en bøftomat & blancherer et par sukkerærter.

Jeg skal også købe pasteuriserede æggeblommer, mascarpone & fløde til tiramisu, min yndlingsdessert. Vi har stadig Marsala & en håndfuld Ladyfingers til at stå fra sidst - og så glæder jeg mig til at strø min 100% kakao-pulver fra Valrhona på toppen.
Hans tager vaniljecreme & flammekaster med, og så skal jeg bare huske at lave sur, sur, sur citronsorbet til al den fløde.

På fredag tager Hans Lange i øvrigt sin søster med - dén giraf glæder vi os til at se.

4 kommentarer:

Julia Hausfrau sagde ...

Hmm, det der nytår ikke? Altså, kan det virkelig passe det ikke er dig der skal være vært? Jeg får da totalt præstationsangst, hvis jeg skal kokkerere...

Jesper Pedersen sagde ...

Så skal du være glad for, jeg ikke tager Hans med:)

I øvrigt har du jo rent faktisk aldrig smagt min mad, Julia... ofte mislykkes det faktisk, men den gode intention er der altid;)

Jeg håber, jeg får lov til at lave lidt af maden den 31. - jeg vil så gerne. Medmindre vi skal have en 7 retters cupcake-menu:)

Arthurs farmor sagde ...

Mislykkes??? - Sikke noget sludder...
Altid LÆKKERT mad hos jer....
Husk nu menuen til 2 juledag !!

Novella sagde ...

Hi, Thank you for choosing our Rubrato and our Winery. We would be happy to stay in contact with you: became fan of our Facebook page "I Vini dei Feudi di San Gregorio"...we are waiting for your opinions about our wines! Greetings
Novella
Feudi di San Gregorio Team

Send en kommentar