fredag den 3. december 2010

Masser af Anders til Jesper

Ej, hvor er det længe siden, jeg sidst har haft et nyt Anders And-blad mellem hænderne... altså bortset fra dét, der lå pænt pakket ind fra juleMejsen denne tredje morgen i december.


Tidligere på året, mens sommersolen stadig stod højt på himlen, skrev jeg om min samling af Anders And & Co., som står hjemme hos forældrene i Himmerland.

Den står pænt sorteret efter årstal i papkasser fra posthuset, som passer så perfekt i målene til en hel årgang plus ekstrahæfter, at man skulle tro, de udelukkende var lavet for at please donaldister.
I mange år var jeg fast abonnent, men som sagt er det længe siden, jeg sidst har købt Anders And & Co. Denne uges nummer 48 er det eneste, jeg har fra 2010, som ellers har været et ret interessant år, hvad angår netop dette blad.
I september besøgte Anders And for eksempel Danmark og mødte flere danske personligheder i dyreudgaver. Statsministeren, dronningen eller på billedet herunder; Sidney Lee som grisebasse.

I oktober gjorde Olsen Banden en gæsteoptræden i forbindelse med premieren på den computeranimerede spillefilm. Egon Benny & Kjeld var tegnet med nøjagtig samme stil som i filmen og oven i købet i menneskeskikkelse, hvilket er højst usædvanligt i Andeby.

Det nyeste nummer indeholder en original historie af Anders Lund Madsen, og det er nok alligevel det bedste & mest tidløse tiltag af de tre.
Politiken har i et interview med Egmonts marketingschef Thomas Bundgård, spurgt om der kommer flere gæsteskribenter i fremtiden, og til det svarede han med et grin: "Hvem ved? Man kan aldrig vide noget med sikkerhed!"
Forhåbentligt er det et ja.

I onsdagens Aftenshowet var der et ret sjovt indslag med Anders Lund Madsen, som blandt andet forklarer, hvorfor han tror, netop han er blevet bedt om at skrive en Anders And-historie. Det kan du finde på DR NU, syv minutter inde i dette klip.

7 kommentarer:

Julia Hausfrau sagde ...

Anders Lund Madsen som gæsteforfatter? Dét gad jeg godt at læse. Han er jo forrygende geni(g)al.

Anette sagde ...

Sjovt at se dig med et Anders And blad igen...
Måske vi er så heldige, at alle kasserne bliver flyttet til Århus - ha,ha

Sørensen Exploitation Cinema Proudly Presents sagde ...

Hold da kæft en flot samling Anders And blade du (eller dine forældre) ligger inde med!

Jesper Pedersen sagde ...

Tak for det, Allan... jeg er også glad for den. Min samling har været meget omfattende, men jeg har fået barberet den godt ned til de få (læs: stadig rigtig mange) effekter, som er helt uundværlige.

Sørensen Exploitation Cinema Proudly Presents sagde ...

Der er nu heller ikke noget som en god stak Anders And blade! Håber at du aldrig skiller dig af med resten, sådan en samling er noget at være stolt af :)

Jesper Pedersen sagde ...

Præcis! Især 60'erne og 70'erne indeholder gyldne årgange, som jeg faktisk næsten har komplette i mine kasser. Det er nu også mest andre effekter end tegneserier, jeg har skilt mig af med. Jeg har samlet på alt muligt underligt rod, bare der stod Walt Disney-signatur på :)

Sørensen Exploitation Cinema Proudly Presents sagde ...

De blade fra 60'erne og 70'erne er jo uvurderlige! Sælg dem aldrig :)

Send en kommentar