søndag den 19. december 2010

Blodspor i sneen

Sikke en herlig søndag.
Jeg vågnede ved at Arthur kyssede mig gentagne gange med munden på vid gab, hovedet nikkende frem og tilbage i en bevægelse, som sikkert har haft ikke så lidt at gøre med hans øjenbryns nuværende tilstand som flækket.
Eftermiddagen tilbragte jeg i selskab med tilfredse frokostgæster på Thors Mølle og fik 100 kroner, to flasker vin & en dåse jakabov med hjem - udover min sædvanlige løn. Mere om det senere.
I aften har vi spist rødbedesuppe og set filmen 'Død Sne', som jeg fik i kalenderpakke for en uges tid siden.

'Død sne' er en nazizombiegyserkomedie. På norsk.


Syv unge medicinstuderende skal holde påskeferie i en hytte i det nordlige Norges ødemark. Efter et par dage med øl & sneboldskampe finder de ud af, at noget blodtørstigt lurer ude i kulden.
Visuelt er jeg ret imponeret over 'Død Sne'. Filmen er stærkest i de flotte, actionfyldte udendørsscener, som der heldigvis er rigtig mange af. Til gengæld ligner kulissescenerne inde fra hytten noget fra en billig julekalender.
Vi får ret tidligt i handlingen en forklaring på, hvorfor der mon befinder sig nazizombier i de norske fjelde, da en jæger ankommer til hytten og fortæller en desværre alt for fyldestgørende historie. Efterfølgende gør personerne nogle opdagelser både i & udenfor hytten, som ingen spænding udløser, fordi vi allerede er helt på det rene med, hvad der sker.
Iblandt alle de blodrøde & snehvide farver er en god portion sort humor & ironi, som eskalerer hen mod filmens slutning, som når Braindead-agtige proportioner med alt hvad en skovhuggers hjerte kan begære fra redskabskuret.
Slutningen er rigtig fin, omend noget forhastet. Tempoet kunne med fordel have været sænket endnu mere, hvilket sikkert ville have udnyttet den sidste chokeffekt til fulde.

'Død Sne' har mange direkte & indirekte referencer til både nye & gamle zombieklassikere, og referer også et par gange til exploitationfilmene med sine vamle idéer, som for eksempel en ulækker sexscene på et das, et par gode tarmslyngnings-sekvenser, selvambutering af legemsdele & ikke mindst denne flotte plakat:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar