lørdag den 24. september 2011

Rasmus, Pingo, Skæg og Pelle


Vi kan godt være stolte af Rasmus Klump i Danmark! Jeg er ikke klar over, hvor kendt han er i udlandet, men herhjemme lever han netop nu højt på en renæssance sammen med sine finske og franske jævnaldrende; Mumitroldene, Barbapapa og Babar.
Som altid når en franchise får sin genkomst produceres der en masse samlebåndsbras, som lige så godt kunne have klistermærker med en hvilken som helst anden figur på. Men ind imellem kan man også finde ting, som respekterer den 60 år gamle bjørn.
Vi har efterhånden fået os en lille samling af både nyt og brugt. 

For nyligt krakkede Mejses bank og min sparekasse var lige på vippen, så vi tog springet og fik lavet fællesøkonomi hos Sydbank. Det har vi ikke fortrudt - især fordi der hører en flot Rasmus Klump-sparebøsse med til Arthurs børnekonto. 
Rasmus Klump har været Sydbanks maskot i flere årtier, og på sommerens loppemarkeder har jeg set de første to Rasmus Klump-sparebøsser af ældre dato, som var noget anderledes, enklere i designet.


Mejse byttede sig for nyligt til dette fine pudebetræk med klassiske Rasmus Klump-motiver. Påklædningsdukkerne nedenunder er fra Tiger og figurerne er loppefund fra forskellige steder.


Og så er der jo disse seje, seje dækkeservietter, som er fyldt med sjove, små detaljer. To af dem er købt samlet i Netto for en tyver, og den sidste fandt vi i Kop & Kande til 15 kroner. 

Jeg er helt forelsket i de dækkeservietter og håber også at vi en dag falder over denne bog, som indeholder endnu flere Rasmus Klump-landskaber i kæmpestor skala. De har 'Rasmus Klumps finde-bog' på biblioteket her i Viborg men man må desværre ikke låne den med hjem.

4 kommentarer:

Kop og Kande sagde ...

flot samling du har der!

Anonym sagde ...

Jeg leder med lys og lygte efter netop de små Rasmus klump figure som i har. Hvor har i fundet dem henne?

Jesper Pedersen sagde ...

Vi har fundet dem på forskellige loppemarkeder, så jeg kan kun råde dig til at kigge i diverse figur-kasser.

Marianne Vesterbro sagde ...

M.h.t de figurer så er de nemme at finde på eBay, man skal bare søge på Petzi, for det er hvad Rasmus Klump hedder på tysk og figurene er nemlig fra tyskland, enten fra et firma der hedder BULLY (Bullyland) eller et der hedder Heimo :)

Send en kommentar