onsdag den 28. september 2011

Det uendelige univers


Én af de vigtige beslutninger, som for mig hænger uløseligt sammen med at blive voksen, har været udskudt i flere år - indtil nu. Beslutningen om, hvilken af to omfattende science fiction-franchises, jeg skal følge. Star Trek eller Star Wars?
Er jeg en Trekkie eller en Star Wars-fan

Beslutningen er som sagt truffet. Omsider, for en uge siden. 
Jeg så en udgave af Filmz TV, som fejrede Star Treks 45 års jubilæum med en 20 minutters resume af de indtil videre seks tv-serier (29 sæsoner; 823 episoder) og 11 spillefilm. Der er ikke noget at sige til, at jeg tidligere har fundet franchisen uoverskuelig - men efter Filmz TV-vært Johan Albrechtsens passionerede gennemgang så jeg pludselig det hele klart. Her var et univers, jeg havde lyst til at udforske! 
Og fandeme, om jeg så ikke samme aften fik kontakt til en mand, som nærmest forærede mig de fem første tv-serier; 'Star Trek: The Original Series', 'Star Trek: The Animated Series', 'Star Trek: The Next Generation', 'Star Trek: Deep Space Nine', 'Star Trek: Voyager' samt JJ Abrams spritnye spillefilm. 
Jeg har så småt taget hul på den oprindelige serie med William 'Kirk' Shatner og Leonard 'Spock' Nimoy, og det er herligt. Denne helt nye blu-ray-udgave af serien indeholder både episoderne, som de blev vist i 60'erne, men det er også muligt at se dem med forbedrede effekter
Det er jo en skarp kontrast til George Lucas' Star Wars-saga, som konstant bliver redigeret til ukendelighed, mens de oprindelige udgaver går i glemmebogen. Det er nok alligevel den bedste grund til at være Trekkie frem for Star Wars-fan!

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Star Trek minder mig så meget om min far.. Han er stor fan af serien.. kan endda huske at han så den på de tyske kanal...

Jeg elsker Star Wars men Star Trek, der kan jeg ikke fælge med..

Bliver det med eller uden kæresten dit serie kiggeri?? :) Det sjældent man hører piger der er til Star Trek..

Send en kommentar