mandag den 12. september 2011

'Dagpengeland' som tv-serie


'Dagpengeland', en dansk blog af Lau Aaen som på humoristisk vis fortæller om at være arbejdsløs og blive sendt på jobkursus, skal nu optages som tv-serie. Der er for nylig blevet lagt et 16 minutter langt pilotafsnit online, Det giver en forsmag på, hvad vi kan forvente os - hvis altså en af tv-stationerne vil købe konceptet.Umiddelbart er det ikke særligt sjovt, med undtagelse af nogle få gode øjeblikke, men jeg synes det er interessant, at man forsøger sig med en blogfilmatisering.

Overordnet er 'Dagpengeland' naturligvis inspireret af Ricky Gervais' 'The Office', men der er også en anden britisk komedieserie, som 'Dagpengeland' tilsyneladende stjæler helt specifikke ideer fra; nemlig 'League of Gentlemen'. 
I denne serie, som foregår i den engelske flække, Royston Vasey, følger vi blandt andet jobinstruktøren, Pauline, og hendes hold af uduelige jobansøgere. Præcis som Pernille Schrøders karakter i 'Dagpengeland' er Pauline ikke interesseret i at få hendes kursister i arbejde, da det i sidste ende vil resultere i hendes egen fyring.

Jeg må dog sige, at 'League of Gentlemen' udfører ideen noget bedre end 'Dagpengeland' - se bare på her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar