lørdag den 10. september 2011

En opskrift på chaisirup


Når jeg drikker chailatte får jeg en underlig kvalme, ligesom da jeg var lille og spillede 'Doom 2'. Men Mejse elsker det, altså chailatte, og derfor kan jeg godt lide at lave det. 

For et års tid siden anbefalede jeg bonderøvinden Theresa Maria Jessings opskrift på dén sirup, som skal blandes i den varme mælk. På daværende tidspunkt fandtes opskriften på Samvirkes hjemmeside, men den er nu fjernet - måske fordi en lignende opskrift er trykt i Theresa Maria Jessings 'Julebogen'. Umiddelbart er der dog udeladt et par vigtige detaljer i julebogen, og derfor vil jeg forsøge at genskabe opskriften fra Samvirke, så alle I skønne kvinder i blogland kan få noget at varme Jer på i de kommende efterårs- og vinteraftener. 

Du skal bruge 25 cm kanelstang, ¼ muskatnød, 10 hele nelliker, 10 hele allehånde, 10 hele kardemommekapsler  og 5 hele stjerneanis. Disse rister du af på panden, hvorefter du morter det groft.
Kom 200 g mørk muscovadosukker i en gryde sammen med ½-1 liter vand ('Julebogen' siger 1 hel liter, men jeg brugte altså kun ½ liter - måske du skal prøve med ¾ liter) og varm det langsomt op til sukkeret er opløst.
Tilsæt krydderierne og få blandingen i kog. Lad den derefter simre i en lille times tid alt efter hvor koncentreret og tyk siruppen skal være. Sluk for varmen, tilsæt 2 spsk darjeeling eller earl grey og lad den trække i 5-6 minutter. 
Si nu krydderier og te fra og kom siruppen på glas. 


Læs eventuelt Mejses indlæg: 'Sådan samler du din Chai Latte...'

2 kommentarer:

Linebinevaskemaskine sagde ...

og så er det fluks sat over ;) det dufter fantastisk i hele lejligheden.

Stine sagde ...

Det må jeg prøve! Tak for opskriften :)

Send en kommentar