søndag den 11. september 2011

Kongerigets moccalagkage


Jeg blev totalt inspireret i forgårs, da jeg så 'Kongerigets Kager' på DR1. 
Mette Blomsterberg lavede en flot og lækker moccalagkage med æblekompot og mandelkrokant - og eftersom jeg skulle have fødselsdagsgæster denne søndag formiddag, var det en perfekt anledning til endnu engang at forsøge mig udi den ædle kunst af kage i lag. 

Tidligere på året, til Mejses fødselsdag, lavede jeg en limelagkage ala Thors Mølle. Den er ganske enkel - kun med limesaft og revet limeskal i konditorcremen - men smager fuldstændigt fantastisk. En lagkage, som faktisk kan nydes på en varm sommerdag, måske med et glas bobler til.


Og for et år siden, til Arthurs navnefest, lavede Mejse og jeg i fællesskab en regnbuelagkage med seks bunde i hver sin farve. Kagen blev betrukket med blå frosting, så man først så regnbuen, når man brød himmelglasuren, og derefter toppet med hjemmebagte, hvide kyskager - skykager om man vil.
Den skal man nok ikke spise på en varm sommerdag.


Moccalagkagen var noget mere kompleks, men det gik udemærket, og jeg kan bestemt anbefale opskriften til andre. Blandingen af æbler, kaffe og mandelkaramel var rigtigt lækker.8 kommentarer:

Natanja - Frøken Simony sagde ...

mums med mums på :)

DiSign-Keramik sagde ...

Det ser lækkert ud.

Den fine regnbuelagkage lavede jeg i går, dog kun med 5 lag..., se her: http://disign-keramik.blogspot.com/2011/09/lrdags-sysler.html

God søndag.
Kh. Dianna

Cesilden sagde ...

Den ser lækker ud... jeg synes dog desværre Mette Blomsterberg har en tendens til at vælge kager, der ligner hinanden meget til sine programmer. Håber snart hun finder på noget nyt :)

Jesper Pedersen sagde ...

DiSign-Keramik: Den er vildt flot:) Den ser høj ud, selvom der kun er 5 lag, men der ser ud til, du har brugt hele lagkagebunde. Vi skar vores over i halve, fordi vi skulle lave to lagkager:)

Cesilden: Jeg har faktisk kun set det ene afsnit, hvor hun laver moccalagkagen. Hun er fandeme skrap til at smøre glasur på sådan en kage!!!

Anonym sagde ...

Så lige alle afsnittene i rap på dr.dk:).. og jeg hopper totalt med på den der moccakage og cigar til. fa´me hygge..

Jesper Pedersen sagde ...

Wauv, du er sgu hardcore! Cigar lyder som en god idé, men dem har jeg desværre ingen af - og jeg er i øvrigt ikkeryger. Jeg tror, jeg tager mig et stykke af resterne og drikker et glas cognac til i stedet:)

Anonym sagde ...

Jeg er skam også ikkeryger, meen.. Jeg VIL altså prøve at ryge cigar, æde lagkage og drikke sprit til;)..

Anonym sagde ...

ps.. efter jeg skrev en kommentar bagte jeg en kage.. måtte have lidt sødt efter at have set jeres lækre kager.. Jeg er svag! hehe

Send en kommentar