torsdag den 3. november 2011

☀ Morgenstund har grød i mund


Godmorgen. Jeg har længe haft lyst til at forsøge mig udi forskellige grødtyper til Arthurs og min morgenmad. Vi har spist havregrød, siden Arthur var omkring et halvt år gammel, men det kan altså godt blive lidt ensformigt og fængselsagtigt i længden. 
I sommers peppede vi op med friske bær - blandt andet lækre brombær ude fra "baghaven" - men det er jo ikke ligefrem sæson længere.
Nu har jeg endelig fået taget mig sammen til at prøve lidt forskelligt, og efter en hurtig søgning på nettet fandt jeg ud af, at man jo for pokker kan koge hvad som helst til grød - og så længe det er frø, kerner og gryn er der oven i købet gode chancer for, at det også er mættende og sundt.

Jeg laver en blanding af 3-4 forskellige ting, som jeg sætter i blød natten over - det er mest på grund af de hele kerner, hvis kogetid ofte er omkring 20 minutter, hvis ikke de er blødt op.
Her til morgen har jeg for eksempel kogt en grød med havregryn, hørfrø, spelt og gojibær. Cirka halvdelen af grøden består stadig af havregryn, fordi jeg synes det giver en god, sammenhængende konsistens.
For at give mig selv lidt overblik har jeg fundet alt grødmaterialet frem og puttet det i glaskrukker, som nu står fremme på køkkenbordet. Så er det nemt inden sengetid at lave en blanding, pøse vand over og sætte gryden i køleskabet.


3 kommentarer:

Anne Mie sagde ...

Grød er også ved at blive populært, også i København. Der er endda åbnet en grød café:
https://www.facebook.com/groed
Måske du kan få endnu mere inspiration til din grødproduktion. :)

Jesper Pedersen sagde ...

Jeg så godt på Politiken.dk, at KbH havde fået sin egen Grød-café... har du besøgt den, Anne Mie?

Anne Mie sagde ...

Nej, jeg har desværre slet ikke haft mulighed eller tid til at kigge forbi. Men jeg glæder mig rigtig meget til at skulle besøge den. Derudover står også en pose med "Den flade maves grød" i mit køkken som også venter på at blive prøvet. Det er altid godt med grød. :)

Send en kommentar