tirsdag den 22. november 2011

Julemanden får kam til sit skægI år er julemanden ikke ene om at være langskægget, rar og klædt i rødt. Perfekt timet til julehandelen kommer Ramasjangs hr. Skæg, alias Mikkel Lomborg, nemlig med en ny cd.

Lige fra første gang jeg så 'Skæg med tal' på DR har jeg været totalt skudt i den skægge(de) Mikkel Lomborg, hvis energi og galskab er uforlignelig. Opfølgeren 'Skæg med bogstaver' var endnu bedre, ikke mindst på grund af den tilhørende cd med hele 31 nyskrevne sange; én for hvert bogstav i alfabetet plus to titelsange. Her havde Mikkel Lomborg selv haft meget mere at skulle have sagt i hele produktionsfasen, og alle sangene var også skrevet af ham i tæt samarbejde med Toke Reunert og Nikolaj Grandjean.
Nu er der så kommet et nyt album med titlen 'Hr. Skægs Store Drømme', og det er endnu engang Mikkel Lomborg selv og Toke Reunert, i denne sammenhæng kaldet hr. Overskæg, som har stået bag.


Albummets første nummer, 'Hr. Skægs sang om spørgsmål', er blevet smidt på YouTube som en teaser, og at dømme ud fra dén er den unikke musikalske stil fra 'Skæg med Bogstaver' bibeholdt. I forhold til de 31 bogstavsange er de 10 numre på 'Hr. Skægs Store Drømme' naturligvis noget længere, og indholdet virker også mere eftertænksomt. Jeg synes det fungerer fantastisk, og man er ikke et sekund i tvivl om, at sangene hører til i samme univers.
Soundtracket til 'Skæg med Bogstaver' har allerede solgt guld, og mon ikke den når op på platin i løbet af december måned? Jeg håber det, for alle burde unde sig selv at høre de fantastiske bogstavsange. I får lige en af dem her - den handler nemlig om hvor snart det, det er, at det er jul.


2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Den har fået superanmeldelse af Kim Skotte i Politiken:http://politiken.dk/kultur/musik/anmeldelser_rockpop/ECE1458935/skaegget-boerneplade-er-ikke-hoert-bedre-siden-bullerfnis/

Cesilden sagde ...

Vi ser ret tit Skæg med bogstaver, selvom vi ingen børn har... han er virkelig sej!

Send en kommentar