mandag den 20. september 2010

Appelsiner fra Cuba... og Brasilien

Jeg har i dag modtaget en officiel kommentar fra Rynkeby på gårsdagens juice-kritik.
Den kan selvfølgelig læses under det oprindelige indlæg - men for en god ordens skyld får I den også lige her:

Hej Jesper

Du har helt ret i, at Rynkeby har ændret emballagen på vores 16-serie, så der nu står ”med” søde appelsiner fra Cuba. Jeg kan dog berolige dig med, at det ikke skyldes, at vi har skuet ned for antallet af appelsiner – juice fra Rynkeby indeholder altid 100 procent frugt, og i 16-serien går der således stadig 16 appelsiner til én liter juice (og intet andet). Grunden til, at vi har tilføjet ordet ”med”, er, at vi ikke længere kan garantere, at alle appelsinerne stammer fra Cuba. De seneste år er priserne på appelsiner bare steget og steget (nogle steder med op til 140 procent), og derfor har vi set os nødsaget til at sprede vores indkøb lidt ud for at sikre vores forbrugere juice til fornuftige priser. Cuba producerer fremragende appelsiner, men da landet er lille, producerer cubanerne ikke så mange appelsiner, og priserne på Cuba er derfor steget mere end andre steder i verden. Derfor har vi tilføjet appelsiner fra Brasilien for ikke at være nødt til at sætte prisen alt for meget op eller trække produktet ud af sortimentet. Som det fremgår af ingredienslisten bag på produktet, er der stadig mellem 80-100 procent cubanske appelsiner i produktet. Det vil sige, at mindst 25 af de 32 appelsiner, som den afbillede karton indeholder, vil være fra Cuba – resten er fra Brasilien. Jeg håber, at det gav svar på dine overvejelser.

Mange hilsner

Carina Jensen
Nordisk Kvalitetschef hos Rynkeby Foods A/S

Jeg udgiver kommentaren på denne måde for at undgå sletning af det oprindelige indlæg.

3 kommentarer:

Julia Hausfrau sagde ...

Interesting! Kontaktede du selv Rynkeby, eller opmærksommede de selv dit indlæg? Men men, 25 ud af 32...det er da...okay?!

Jesper Pedersen sagde ...

Jeg har ikke gjort andet end at skrive dette indlæg og researchet en smule på deres hjemmeside. Men hvis de lige har ændret kartondesignet, går jeg ud fra, de har antennerne ude i forhold til kræsenpindenes kritik.
25 ud af 32 er bestemt okay, når de sidste syv appelsiner oven i købet også er ægte.

Carina Jensen sagde ...

@Jesper: Tja… altså, det er ved at være to år siden, at vi ændrede emballagen, men det kan godt være, at vi ikke har været gode nok til at fortælle om det. Du kan tro, at vi har antennerne ude i forhold til kritik – vi vil meget gerne lære af vores forbrugere, så vi kan blive endnu bedre til vores arbejde. Du er sikkert ikke den eneste, der har undret sig over emballagen, så nu har vi også lavet et lille bjæf på vores hjemmeside: http://rynkeby.dk/Default.aspx?ID=1693&Action=1&NewsId=409&PID=9757

Vi har også oprettet en Facebook-side, hvor vi også tager imod gode råd og idéer fra vores forbrugere – du er velkommen til at kigge forbi. Du kan finde os her: www.rynkeby.dk/facebook

Mange hilsner
Carina Jensen fra Rynkeby

Send en kommentar