tirsdag den 7. juni 2011

Min kærlighed til aberne

Jeg har tidligere skrevet om min store abekærlighed på film, men det slutter slet ikke der. 
Der er nemlig en hel planet fuld af aber, som jeg elsker overalt på Jorden.


For fire år siden købte jeg min første komplette franchise uden at ane, hvad jeg gik ind til. Jeg havde vist nok set Tim Burtons genindspilning fra 2001, men blev meget overrasket og nysgerrig, da jeg fandt ud af, hvor mange film og serier, der ellers bar titlen 'Planet of the Apes'
Jeg købte det hele!

Det vil altså sige seks film: 'Planet of the Apes', 'Beneath the Planet of the Apes', 'Escape from the Planet of the Apes', 'Conquest of the Planet of the Apes' og 'Battle for the Planet of the Apes' samt altså Tim Burtons remake.


Derudover fandt jeg tv-serien 'Planet of the Apes' og tegnefilmsserien 'Return to the Planet of the Apes'. 


Alle disse film og serier (med undtagelse af remaket naturligvis) er produceret fra 1968 til 1975. Man har virkelig villet smede, mens jernet var varmt og sikkert også bruge kostumerne, inden de blev ædt op af møl.


I 2007 var de to serier netop udkommet på dvd i forbindelse med udgivelsen denne seje jubilæumssamlerboks... 


... som jeg dog ikke syntes, jeg ville købe, eftersom jeg jo ikke var fan. 
Det var dengang.

Det tidsrejse-paradoksale univers tiltalte mig meget allerede fra første film (som da også er den bedste), så jeg begyndte at lede efter forlægget; franskmanden Pierre Boulles bog fra 1963 'Les Planète des singes' som betyder noget i retningen af... 'Planet of the Apes'. 
Det viste sig at være ret vanskeligt, men efter noget tid fandt jeg frem til et eksemplar, som jeg er meget, meget glad for.


Nu er en ny film om aberne og planeten på vej med James Franco og Andy Serkis i rollen som henholdsvis videnskabsmand og forsøgsabe (Serkis' motioncaptureperformance giver naturligvis søde minder om 'King Kong')
'Rise of the Planet of the Apes' har premiere til august, og jeg glæder mig.
I øvrigt ønsker jeg mig dette sæt:

5 kommentarer:

Helle sagde ...

jeg er vild med de der abe film du viser og glæder mig som et lille barn til den nye der kommer ..jubii

Søren sagde ...

Der er også kommet soundtracks fra alle de originale film samt fra TV-serien. Et par af cd'erne er dog vanskelige (læs: dyre) at opdrive.

Jesper Pedersen sagde ...

Har lige lavet en hurtig søgning af soundtracks'ene, og det ser da ud til, der er nogle ret flotte udgivelser imellem.
Dem ønsker jeg mig også:)

Jeg prøvede også for sjov at tjekke priserne på madkassen, som er fra 1975. Et sted stod den til 100 dollars... shit!

Anonym sagde ...

Anede ikke at der kom en film her til August! MÅ SE DEN.. !Tror kombinationen af det ukendte/Kendte er det der giver mig et gys! Uhhhh... Det er jo ikke så langt fra virkeligheden og alligevel jo.... Det er en god slags uhygge på en ikke gyser måde!

Søren sagde ...

Cd'en med musik fra CONQUEST... og BATTLE... udgår snart af sortimentet - men man kan få den for 15 dollar lige nu her før det er helt slut.

Link til online-forhandler.

Jeg har i øvrigt musikken fra den første samt fra Burtons udgave til salg - send mig gerne en mail, hvis du (eller andre) er interesseret.

Send en kommentar