lørdag den 6. november 2010

Vild - Vildere - Vildtaften

Marselisborg Skoven, nær indgangen til Dyrehaven, en mørk novemberaften.
Et flammende bål, tændte lanterner & et hyggeligt oplyst Orangeri bød i fredags velkommen til Thors Mølle, hvor jeg for fjerde gang i træk var til Vildtaften. Dog med den forskel, at den brune kokkejakke, det sorte forstykke & den ranke holdning var skiftet ud med civil.

Jeg har drømt om at gæste arrangementet, siden første gang jeg serverede dertil. Endelig i år gik mit navn fra vagtplanen til kalenderen, hvor jeg stod skrevet op til et tremandsbord sammen med Mejse & vores gode ven Hans Lange.

Vi blev modtaget med smil af kære kolleger og fik anvist Bord 5 (Orangeriets bedste, med udsigt over hele lokalet), som vist på fotografiet herunder.


Billedet er taget på en lukkedag ude fra terrassen, hvorfor den røde Pejsestue & havemøblerne spejler sig i glasfacaden.

Maden var selvfølgelig fantastisk!
Appetitvækkeren bestod af fine skiver langtidsstegt vildsvin med æble vendt i syrnet fløde & hasselnødder i lokal sensommerhonning (eller som Hans Lange udbrød; funky Waldorf)
Derefter en forret med fjerkræ i tre variationer: røget facan, sprængt due & lufttørret gåsebryst. Efterfulgt af agerhøne med flødespelt & en Calvados/æble-sauce.
Hovedretten var mørbrad af nordsjællandsk sikahjort. I år var det desværre ikke muligt at servere hjortevildt fra Dyrehavenaboen.
Saucen, mit yndlingselement, var sublim! Fonen koges ned i over et døgn og monteres med ganske lidt smør, så den er kraftig & smagfuld.

Den obligatoriske sorbet før hovedretten var lavet på Paul Ginglingers Gewürztraminer, årgang 2006, som Hans Lange i øvrigt købte en flaske af, da han fandt ud af, at det var netop denne årgang, hans favorit, Søren Mikkelsen ligger inde med i vinkælderen.
Ginglinger fra Alsace leverede også boblerne før middagen. Deres Crémant er lavet som champagne, men på lokale druer. Den er smuk gylden & de stædige bobler holder længe.
De resterende flasker, Sune fra Cappa Vin havde medbragt, var ukendte i Thors Mølle-regi. Dog var de to af et velkendt mærke; Feudi di San Gregorio fra Campania.
Udover den altid høje kvalitet, gør det syditalienske hus sig særligt bemærket ved flaskens raketdesign & de smukke, minimalistiske etiketter. Nedenstående vine står fast på Møllens vinkort; Ros'aura & Rubrato.


Aftenens afslutning var vild!
Den såkaldte Dessertvogn som på Gl. Åbyhøj er en tre meter lang buffet med "minimum 15 forskellige desserter" - i fredags var der i hvert fald det dobbelte:
Chokoladekage (ét af Thors Mølles varemærker), tærter, lagkager (blandt andet min favorit med revet limeskal & -saft rørt i råcremen), Søren Gerickes chokoladeorangemousse, Sarah Bernhardt, hvid chokolade-fragilité, kastanjekage, friskrørt is & bærsorbet, frugt i forskellige afskygninger & meget, meget mere.
Sune gav en, for en vinsælger, kort præsentation af alle fem glas.
Søren introducerede menuen præcist & hurtigt. Jeg har efterhånden vænnet mig til det, men for det utrænede øre kan det være svært at følge med, når han fortæller, hvor råvarerne kommer fra, og hvorfor han har valgt netop dem. Det er dog en del af charmen, når Søren gennemgår 30 desserter på halvandet minut.
Der bliver aldrig reklameret for denne altid udsolgte Vildtaften på Thors Mølle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar