mandag den 1. november 2010

Oddergris & hellefisk

I dag havde jeg bedt om fri til frokost i Vuggestuen, fordi Mejse, Arthur & jeg var inviteret til svendindegilde ved en kok fra Thors Mølle. Det var egentlig et bruncharrangement, som startede klokken 11, så jeg cyklede alt hvad møre pedaler & rusten kæde kunne holde fra Risskov til Banegården.
Vi nåede Oddergrisen 12:16.

Alle de kendte hoveder fra Møllen sad tæt omkring den hyggelige gildesals største bord, men der blev heldigvis også plads til en lille forsinket familie. De fleste var færdige ved buffeten, så de serverede juice, kaffe & crémant til os.
Brunchbuffeten var lækker & klassisk. Brød, røræg, pølser, pandekager, frugt. Dog indeholdt den en yderst velkommen variation: citrusmarineret hellefisk, som er en af mine livretter.

Sidste år udkom et lille spiralhæfte med opskrifter udvalgt af min chef fra Thors Mølle, Søren Mikkelsen. Deri er hellefisken inkluderet, og her får I den altså lige:

MARINERET HELLEFISK MED LIME & CITRON
Antal personer: 4
Vareliste: 8 flotte tynde, store skiver hellefisk; 1 citron; 1 lime; flagesalt, friskkværnet peber & koriander; frisk basilikum, dild & purløg; 4 spsk. olivenolie; sprød salat
Fremgangsmåde: Skiver af hellefisken lægges på en tallerken. Saft af citron & lime dryppes over.
Krydres med salt, peber & koriander.
Basilikum, dild & purløg hakkes groft og drysses over.
Lidt citron & limesaft piskes med olivenolie og vendes over salaten. Serveres til, gerne så salaten er frisk & kold.
Spis brød til!

1 kommentar:

Ditte Marie sagde ...

Mmm, det lyder lækkert! Tak for opskriften. :)

Send en kommentar