tirsdag den 2. november 2010

Kort nyt om William Blakes

Der er på alle mulige måder gang i bandet William Blakes.
Billetsalget er netop åbnet til deres fastelavnsarrangement den 6. marts, hvor en række endnu ukendte danske kunstnere vil underholde, og hvor overskuddet går til nødhjælpsarbejde i Haiti.
Her til aften er jeg over Facebook blevet delagtiggjort i nyheden om en 45 minutter lang William Blakes-dokumentar, som bliver vist på CPH:DOX.

Her er festivalens omtale af filmen:
Det unge danske orkester The William Blakes har efterhånden gjort det til et dogme at indspille deres plader på rekordtid og under indflydelse af skiftende reglementer i et hus i Bösebo i Sverige, 300 km fra København og 10 km fra den nærmeste ICA. Således også i.f.m. deres seneste plade 'The Way of the Warrior', der tog ni dage og en regel om, at man skulle sige ja, hver gang nogen sagde nej(!) at 'opfinde'. Andreas Koefoed, der sidste år vandt den danske pris på CPH:DOX med 'Alberts Vinter', fulgte bandet i de ni dage - og er kommet hjem med masser af charmerende optagelser af de fire finurlige fyre og deres både tankevækkende og (undertiden hylende) morsomme musikdiskussioner, som han smukt formår at tilføre sin egen melankolske vinterstemning. 'Til Verdens Ende' er en film, der i al sin enkelhed formår at løfte sig langt op over det traditionelle indspilningsdokument og blive en film, man sagtens kan se igen og igen. Og ja, vi taler af erfaring!

I forbindelse med premieren på torsdag, giver William Blakes en eksklusiv koncert i Teater Grobs lille sal. Desværre foregår det hele i den forkerte del af Danmark, men mon ikke også vi jyder får mulighed for at se filmen inden længe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar