onsdag den 17. november 2010

Bilerne er på banen igen

Der har været stille omkring efterfølgeren til John Lasseters 'Cars' fra 2006.
Lidt for stille!
En overgang var jeg i tvivl om, hvorvidt den ville blive til noget, men dén tvivl er nu blæst til side - stilheden viser sig nemlig, med denne netop udgivne trailer, at være sådan én, der kommer før stormen:
Umiddelbart virkede det ikke oplagt at lave en fortsættelse til Pixars dårligst indtjenende & værst anmeldte film, når de har skabt så mange originale kritikerroste & økonomiske succeser.

Dét der imidlertid gør bilernes univers værdigt til udvidelse er ikke filmen i sig selv, men hele franchisen, der er opstået ud fra dens karakterer. Sjældent er der blevet solgt så meget merchandise baseret på én enkelt film - ifølge Walt Disney Company rundede salget den første milliard for længe siden.
Det handler selvfølgelig om alt det sædvanlige; penalhuse, madkasser, bamser, tøj osv. Men endnu mere handler det om de små metalbiler, som er blevet til i samarbejde med legetøjsgiganten Mattel.

Efterhånden er hvert eneste køretøj fra det enorme ensemble blevet støbt, og flere af dem i forskellige versioner med varierende farver & udtryk. Med 'Cars 2' kommer der uden tvivl en masse nye, smarte modeller på banen - til glæde for både legebørn & samlere.

Det gode ved Pixar er dog, at selvom de bliver bedt om at gøre noget for pengenes skyld, gør de det ordentligt. Det beviste de med serien 'Cars Toons: Mater's Tall Tales', som består af ni ultrakorte, tempofyldte historier meget ulig den lange & langsommelige spillefilm.
I serien, som er skabt af folkene bag hovedfilmen, fortæller kranbilen Bumle livligt om sine mange, måske lidt for utrolige oplevelser som blandt andet monster truck & heroisk brandbil.

Konceptet gav mulighed for at rette op på en kæmpe brøler:
Bumle, som hurtigt viste sig at være alles favorit, optræder i 'Cars' kun i to versioner; nemlig en rusten & en nymalet. Med 'Cars Toons: Mater's Tall Tales' fik man mulighed for at udgive en masse seje Bumler med forskellig udklædning & tilbehør og samtidig bevare hypen i årene op til to'erens nu snarlige premiere.
Som sagt har Pixar sørget for at holde kvalitetsniveauet højt. Der er netop udkommet en dvd med hele den anbefalelsesværdige serie, som i øvrigt bærer den danske titel 'Bumle højt på strå'.


Jeg hoppede selv med på vognen i sin tid og har efterhånden en flot samling af de små metalbiler (mere om dét senere). I løbet af det halvandet minut, traileren for 'Cars 2' varer ser jeg allerede de første mange hundrede kroner race afsted...

4 kommentarer:

Anita Konge sagde ...

Så får glasskabet godt nyt selskab:)

Junette sagde ...

Jeg forstår slet ikke hvorfor at den film slog rekord i dårlige anmeldelser.
Jeg har en 2-årig dreng i huset (ok, 3 år om en uge) og den film er blevet slidt op, flere gange. Vi har naturligvis også anskaffet os Bumle, højt på strå, og den er vel blivet spillet et sted mellem 20 og 50 gange.
Navnene på alle biler fra filmen, kunne han laaang tid før han lærte at tælle til 2.

Jeg er fuldstændig vil med den effekt som filmen har haft på min søn. Når vi går på gaden og han ser en lille Fiat råber han begejstret: "Se der er en Luigi!"
Hvis det er en amerikanerbil, som er ret sjældne, hopper han og hviner: "Årgh, en Ramone!"
En Porsche er Sally, osv osv.

Julegaverne i år til min lille vilde, er Lego og Pixars samarbejde om at lave Cars i Lego Duplo.

Jesper Pedersen sagde ...

Ja,den har haft en vild effekt på rigtig mange drenge. Jeg hører tit om børn, som slet ikke kender til tilmen, men kun til al merchandisen. Jeg er imponeret over, at din 2-3 årige dreng kan koncentrere sig om den lange film. Han er sej!

Jeg skriver snart nogle indlæg om min samling af Biler... der må du lige kigge tilbage:)

Vi kommenterer det også, når vi ser biler, som ligner dem fra filmen. Når man kører fra ud ad Århus ad Viborgvej er der en vilhandler, som forhandler lyserøde Mia & Tia'er - dem er Mejse ret vild med:)

Angående de dårlige anmeldelser er det jo også relativt; selvom Biler fik dårligere anmeldelser end de andre Pixar-film, er det stadig meget bedre end de fleste andre film.

Nå ja, Arthur ønsker sig også Cars Duplo!

Junette sagde ...

Vil se frem til din bilsamling!

Sigurd har siden ganske lille været god til at koncentrere sig.
I starten så han med på storesøsteren Disney Prinsessefilm, men så fik han Cars.
Han havde ikke noget merchandise eller biler fra filmen, så han navngav de biler han havde som lignede mest. En rød racerbil var McQueen, en politibil var Sheriff osv.
Så begyndte vi at samle på de rigtige!

Kender du i øvrigt Micro Machines? Det er også legetøj i verdensklasse.

Send en kommentar