Så fik vi prøvet Meyers "trøstegrød" (som Julia Hausfrau kaldte den i en kommentar til mit flæbeindlæg)
I virkeligheden hedder den "grød af rug, havre og hirse med blåbær og brombær, hertil let pisket fløde", og hold da kæft, Meyer, hvor den smager godt.
Vi kunne desværre ikke få fat på knækket havre, så vi brugte knækkede hvedekerner i stedet, men hold da kæft, Meyer, hvor den alligevel smager godt.
I får lige opskriften én gang til:
½ dl hele rugkerner
1 dl knækket havre
½ dl hel hirse
½ tsk. salt
1 spsk. smør
3 spsk. lynghonning
50 g friske blåbær
100 g friske brombær
2 dl piskefløde
Sæt korn over i en lergryde
Sæt gryde ind i det åbne ildsted/bål, og rist kernerne forsigtigt i 5-10 min. så de begynder at dufte "nøddeagtigt" og poppe.
Kom vand på så det lige dækker.
Sæt krukken/lergryden tilbage i bålet og lad grøden små simre 40-45 min.
Rør i grøden et par gange mens den koger, så den ikke sætter sig og bliver jævnt kogt, tilsæt lidt vand under kogningen.
Tag gryden af varmen, kom smør, honning og de friske bær ned i grøden, vend forsigtigt rundt.
Smag grøden til med evt. ekstra salt, honning.
Server den lune grød med let pisket fløde.
Grøden kan både serveres som dessert og morgengrød.
3 kommentarer:
Hvor gemte I det åbne ildsted, da jeg var på besøg? Eller smækkede du bare lige et bål op nede på parkeringspladsen? Alt hvad der kan gå som både dessert og morgengrød må være et hit!
mums!
Ja, okay... det var ikke kun den knækkede havre, jeg havde svært ved at fremskaffe, Julia:)
Send en kommentar