I formiddags gik vi en tur i blæsevejret for at købe kerner og bær ind til Meyers lækre grød, og minsandten om vi ikke også vovede os væk fra den friske luft og ind i den velduftende ostebutik på Viborgs strøg.
Arthur trak dynen godt op over næsen, da jeg bad om et stykke gammel ost.
Jeg købte en to år gammel sag, som smagte fantastisk på smurt kernerugbrød med løgringe og dijonsennep samt tomat og agurk til at bryde det stærke en anelse.
Det ses ikke så tydeligt på billedet, men jeg hældte også en deciliter mørk rom udover, som jeg har set de tykke logemænd gøre det på Thors Mølle - og det var lækkert!
To år er en god alder for en ost, for da er den stadig relativt imødekommende for utrænede tunger.
Helt godt bliver det dog, når den lige bliver et år ældre - som den vi serverede til Arthurs navnefest i sommers.
Faktisk havde ostebutikken på Sct. Mathias Gade en ost, der var hele fem år gammel. Det er fandeme sindssygt - og jeg glæder mig til at smage den!
4 kommentarer:
Wow, en fem år gammel ost. Jeg vidste faktisk ikke at man kunne få det. Er sådan en meget dyr?
Jeg ved det faktisk ikke. Men det finder jeg ud af, når jeg skal købe et stykke af den... for det skal jeg:)
Jeg er mere spændt på, om den overhovedet kan hænge sammen. Mejse mener, det er en smøreost:)
Jeg var selv helt overrasket - har aldrig før været et sted, hvor man kunne få én der var over 3 år gammel.
Er du klar over at du har en fantastisk kone?... For fy for ..... en ost ;)
Æder hun den også?
Desværre ikke:) Men det kræver bare noget øvelse.
Send en kommentar