tirsdag den 15. februar 2011

Bjørnene er løs i Danmark

Vinterferien er startet i det meste af landet og vanen tro, er der et par børnefilm på biografernes program. Eller man skulle måske snarere sige bjørnefilm.


To meget forskellige computeranimerede film med bjørne i hovedrollen kan netop nu ses i biografen; 'Den Kæmpestore Bjørn' & 'Yogi Bear'.


Den første er dansk, instrueret af spillefilmsdebutanten Esben Toft Jacobsen. I 2006 blev han uddannet fra filmskolens animationslinje med afgangsfilmen 'Drengen i kufferten', som handler om hvor svært det er at få en lillebror...


... når man er et pindsvin.
Siden har han arbejdet på kortfilmen 'Kiwi & Strit', som var en del af Anders Morgenthalers 'Carsten & Gittes filmballade'. 


'Drengen i kufferten' fik en special mention ved Berlinalen 2007 af juryen for børnefilmskategorien Generation Kplus. 'Den Kæmpestore Bjørn' kæmper disse dage i samme kategori om den eftertragtede Krystalbjørn.

'Yogi Bear' er naturligvis en filmatisering af Hanna-Barberas populære tegnefilmserie fra starten af 60'erne.


Filmen er ligesom 'Garfield', 'Alvin & the Chipmunks' & den kommende smølfefilm delvist computeranimeret.

Jeg er meget spændt på at se, hvad de danske familier vælger at indløse billet til!

5 kommentarer:

Hr. Lange sagde ...

Jeg ved godt, at det ikke er on topic, og at du ikke kan spille computerspil. Men tag lige et kig alligevel ;) Det er trods alt din genre.

http://www.youtube.com/watch?v=lZqrG1bdGtg

Jesper Pedersen sagde ...

Zombier er altid on topic hos mig:)
Fantastisk flot trailer! Genistreg med start & slutning, som mødes på den måde... jeg tror, jeg skal gøre et forsøg med dette spil.

Hr. Lange sagde ...

Udmærket! Så skal vi bare lige et smut til optiker med dig først :) Jeg tager Xboxen under armen, når det udkommer, og så kommer jeg lige på besøg.

Jesper Pedersen sagde ...

Mejse har jo i øvrigt fået Left 4 Dead 2 i fødselsdagsgave af sin lillebror. Det skal jeg også have prøvet! Men det kunne godt se ud som om, tempoet i Dead Island er mere mig.

Hr. Lange sagde ...

Ahja! Har kun set en kammerat spille det, men det kører godt nok et ret højt tempo. Hektisk uden altid at være stemningsfuldt. Gad godt se Mejse spille det :p Må være underholdning i sig selv.

Send en kommentar