tirsdag den 31. maj 2011

Røverkøb

Mejse og jeg har netop set en meget, meget sjov dansk heist film om tre århusianske småforbrydere, der drømmer om det perfekte kup. 
Ironisk nok var filmen et rent røverkøb fra Tigers efterhånden ret flotte 20 kronersmarked.


'Det Perfekte Kup' har et hav af velkendte gæsteskuespillere på rollelisten, men jeg købte filmen på grund af de tre mere ukendte hovedrolleindehavere: Anders Brink Madsen, Henrik Vestergaard og Frederik Meldal Nørgaard.
For et par uger siden overværede Mejse og jeg nemlig en teaterforestilling med netop disse tre herrer. 'Lovens Vogtere' hed den, og den var desværre ikke særligt god. 


Men nu har de erfarne skuespillere fået endnu en chance... heldigvis. 'Det Perfekte Kup' var en uventet god og morsom oplevelse.

I filmens start ankommer Sonny, Patrick og Richael til en låst bankdør fem minutter over lukketid. Med nylonstrømpe over hovedet og en pistol i hånden forsøger Sonny at få bankdirektøren til at åbne: "Det er fem fucking minutter. I har ikke engang gjort kassen op endnu. Hvad nu hvis jeg var kunde - ville du så heller ikke lukke op? Fuck, hvor er det dårlig service, mand! Fucking regelrytter!"
Det synes jeg er sjovt!


Sonnys karakter spilles af Frederik Meldal Nørgaard, som i øvrigt er blevet landskendt for rollen som Stig Hvis-du-fortsætter-på-den-her-måde-så-har-vi-ikke-nogen-efterforskning Molbeck i TV2s 'Den Som Dræber'.

Og for at knytte en sidste ende på indlægget, vil jeg vedlægge den kortfilm, som 'Det Perfekte Kup' er baseret på. Den hedder slet og ret 'Kuppet' og er i dén grad værd at bruge 6:40 på!


mandag den 30. maj 2011

Snydt igen

Jeg har lige nulstillet regionerne på vores dvd-afspiller, så jeg kan se 'Friday the 13th'. 
Boksen, som jeg købte tilbage i november, indeholder de første otte film i slasherserien. Det er de eneste film ud af en samling på mange hundrede, som er en anden region end den europæiske nummer to. Men det er desværre også de eneste film, jeg har lyst til at se lige nu.


Ret beset er det ikke vores dvd-afspiller. 
Det er en gammel Philips, vi har lånt den på ubestemt tid af min lillesøster, da vores dyrt indkøbte Samsung Blu-ray ikke fungerer. Hvis den en sjælden gang overhovedet gider afspille en dvd, risikerer vi, den hakker filmen igennem.

Jeg har aldrig fået gjort brug af garantien, da jeg er usikker på årsagen til afspillerens dysfunktion.

Det kan være fordi, det er en tidlig Blu-ray-model, som er kommet på markedet med diverse skavanker?!
Det kan også være fordi, den er beregnet til at hænge på væggen, og måske med tiden er blevet lidt slap i maskineriet?!
Men jeg er desværre bange for, det er selvforskyldt, efter jeg i sin tid... øhm... nulstillede regionerne på den...

Jeg overværede 'Forbrydelsen'

Mejse og jeg havde besluttet os for at tænde Kanal 5 i går, søndag, for at se hvordan amerikanerne har tænkt sig at opklare 'Forbrydelsen'. 


'The Killing' er produceret af AMC, som også står bag fabelagtige serier som 'Mad Men', 'The Walking Dead' og 'Breaking Bad'. 

De to første afsnit afslørede, at serien i høj grad er bygget op som den danske. Det var vældigt spændende uden overhovedet at være tænderskærende. Dog er det en "fornøjelse" at gense scenen, hvor Rosie Larsens/Nanna Birk Larsens forældre får at vide, deres datter er død. Det er sgu godt fundet på!



Jeg så aldrig mere end de første og sidste to afsnit af 'Forbrydelsen', da den blev vist på DR. Så uanset om 'The Killing' fortsætter med at være tro mod forlægget, har jeg en masse spænding i vente. Kanal 5 lover oven i købet at det er en ny morder... men lad os nu se. 
Bare de ikke har skrevet en anden af seriens genialiteter, Sarajevo '84-trøjen, ud!
Under alle omstændigheder må de have klippet lidt hist og her, for med 13 afsnit á 45 minutter kan de umuligt have overført alle detaljerne fra de 20 timer 'Forbrydelsen' varer.

Så sent som forrige søndag vandt vores originalversion i øvrigt en BAFTA - englændernes svar på en Oscar - for bedste udenlandske serie. 
'Forbrydelsen' har tilsyneladende haft stor succes i England, og selvom den er blevet vist med dansk tale og undertekster har den haft flere seere en anden af AMCs serier; nemlig 'Mad Men', som også var én af konkurrenterne til prisuddelingen.

søndag den 29. maj 2011

Rævesovsen er sjovt!

Af ren og skær trods hører jeg aldrig nogensinde P3. Derfor er det også gået mine ører fuldstændigt forbi, at der er kommet noget så sjældent som sjov radiosatire.


'Rævesovsen' består af stand-upkomikerne MC og Tobias Dybvad samt rapperduoen UFO og Yepha, og sammen parodierer de kendte danske kunstnere. Blandt andet er Nephew og Rasmus Seebach blevet udsat for en humoristisk omskrivning, men bedst er Rævesovsens udgave af 'Party i Provinsen' med Hej; Matematik.



Tidligere på måneden udgav gruppen deres nyeste nummer 'Gokkefjas', som handler om realityfænomener lige fra Dagens Mand til Robinson, dog i særdeleshed Paradise Hotel.
Det er bestemt også anbefalelsesværdigt og kan høres på DRs hjemmeside.

lørdag den 28. maj 2011

Vivismølf

Jeg kender godt det der med, at man prøver at pålægge andre ens interesser. 
I lang tid har jeg, hver gang jeg skulle give en gave, spurgt Mejse: "Tror du denne person ville blive glad for 'The Ultimate Hitchhiker's Guide to the Galaxy'?" 
Desværre ved jeg jo godt, at det er de færreste, der gider læse britisk sci-fi-satire fra 70'erne.

Mejses søster, Vivi, er helt vild med Smølferne, men hun er ikke selv samler. Det ved hun, vi er, så derfor er det nu blevet en tradition, at hver gang anledningen byder sig, giver hun os en smølfefigur, som passer til lejligheden.


Det startede, da Mejse blev gravid. Vivi kaldte det unavngivne, kønsløse liv i maven for "Smølfen". På et tidspunkt fik vi så en lille babysmølf af hende.
Under graviditeten fik Mejse en pakkesmølf i fødselsdagsgave, og da Arthur blev født fik vi Smølfine og en tvillingesmølf fra stjernetegnsserien i henhold til Arthurs fødselsdag den 26. maj. 
Og senest har Arthur fået en gavebåndssmølf, da Vivi var til fødselsdag i torsdags.


Det øverste billede er i øvrigt en smølfetegning, som Mejse fandt for nogle uger siden på et stillads i Viborgs gågade. Den står nu og hilser folk goddag i vores entré.

torsdag den 26. maj 2011

Det taknemmelige barn

Arthur var egentlig lidt morgensur, da han vågnede kvart over seks, men det glemte han hurtigt, da Mejse og jeg kom ind ad døren med flag og fødselsdagssang. Han så ret forbavset ud, men et lille skævt smil  blev det da også til.

Ved morgenbordet fandt vi ud af, at vi faktisk har et ret taknemmeligt barn. Mejse tog en masse gode billeder, mens Arthur åbnede fødselsdagsgaven fra os. At vise dem alle her ville være billedspam, og eftersom jeg umuligt kan vælge de bedste ud, bruger jeg det første som appetitvækker. Resten er smidt ud på min billedside Arthurs fars tur

Du kan se, hvad Arthur fik i gave ved at klikke på billedet herunder.


Efter morgenmad fulgte vi Arthur i dagpleje med nybagte boller og lækre spyd...


... lettere inspireret af Shyamalans herlige film 'Signs'.


Nu skal Arthur snart hentes, og så kommer Mejses familie til pålægsboller og pandekagelagkage. 

Og gaver.

De kom i glas og ramme

Nu er alle fire serier af Legos Minifigures kommet i glas og ramme.



Allerede til juli kommer en femte serie med 16 nye fantastiske figurer. 

onsdag den 25. maj 2011

Større Zoologisk billedserie Haves

I søndags havde vi en fantastisk tur i Aalborg Zoo. Arthur, Mejse, mig, mine forældre og søskende.
Vi var selvfølgelig spændte på, hvad sønnike ville sige til alle de underlige dyr. 
Ville han kunne kende dem fra kassen med Schleich-dyr? Eller ville han kun have øje for pudelhunde og gråspurve og ellers vride sig i klapvognen af kedsomhed?

Han var heldigvis totalt blæst væk over alle de mange farvestrålende, stribede og prikkede pelse, som haven er fuld af. 
Der var dog især to dyr, som stjal opmærksomheden.


Det ene var giraffen, som vi havde udsigt til fra frokostbænken i havens flotte nye savanneområde. 



Han fik selvfølgelig et nyt Schleich-dyr til samlingen, som han knugede hele vejen hjem. 


Det andet dyr var tukanen, som med sit pangfarvede næb og glatte, kulsorte fjerpragt fuldstændigt fangede hans opmærksomhed i et tropehus, som ellers var beboet af så mærkværdige skabninger som myreslugere, bæltedyr og tapirer.




Desværre havde Zoo-shoppen intet tukanmerchandise, men et efterfølgende besøg på McDonald's bar frugt.


Ved indgangen stod denne montre med Happy Meal-figurer fra animationsfilmen 'Rio'.
Og hvad var det... på nederste hylde?


En tukan!


tirsdag den 24. maj 2011

Mindre ombygning af Ikeas Ribba-ramme

Arthur var ret sløj i går aftes, så Mejse og jeg var for rastløse til at kunne gå tidligt i seng, som vi ellers trængte til. I stedet sad vi oppe til midnat og drak kaffe ved spisebordet. 
Mens jeg begyndte på min nylånte gyserbog, 'Hvor de gamle visner', arbejdede Mejse på en mindre ombygning af Ikeas Ribba-ramme.





Nu passer den perfekt til mine Lego Minifigures!


Der kan lige være to serier, 32 figurer, på de fire rækker - og Mejse har lovet, hun vil lave endnu en ramme til mig, så jeg også kan få udstillet tredje og fjerde serie.

søndag den 22. maj 2011

Arthur og onkel Mikkel på Vennernes Vej

Jeg har tidligere skrevet lidt om min knap så spinkle lillebror, Mikkel, som er ved at uddanne sig til sergent. Snart skal han hundse rundt med sit første hold af værnepligtige... men indtil da hygger han sig med Arthur på Vennernes Vej.





Den seneste måned har vi dyrket lidt at vise Arthur denne gamle reklame for Hjem-is på YouTube, og han er blevet rigtigt glad for den. Han smiler og hopper, og det kan jeg da sådan set godt forstå:




Jeg har i øvrigt lige meldt mig ind i Facebook-gruppen "Vennernes vej" TILBAGE NU!!!

Lyden af overskuelighed

Jeg sidder og forsøger at overskue Blogger. Der er kommet mange nye indlæg, som jeg gerne vil læse, og jeg har mange idéer selv. Heldigvis har Mejse fundet den herlige lyd af overskuelighed frem fra musikskabet.


Hermed anbefalet.

Mere om mig senere!

lørdag den 14. maj 2011

Han kan tro nej!

Vi skal til årets sidste konfirmation i eftermiddag. Den unge mand, min fætter, som skal bekræfte sin hellige tro på et himmelsk liv efter det jordiske ønsker sig ikke andet end penge, penge, penge.

Han kan tro nej, kan han! 

Vi vil ikke være endnu et par hundredekronersedler blandt de tusindvis af kroner, jeg ved, han får.
Men hvad giver man drengen, som får alt det, han ønsker sig?
Noget man selv gerne vil have!


Siden jeg så Stereo Studios majkatalog for et par uger siden, har mine fingre kriblet for en boks med de fire Fast & Furious-film til bare 100 kroner. 
Nu har jeg endelig købt den. 
Til konfirmanden.

Endnu 100 kroner er blevet brugt på herligt amerikansk importeret slik, som SuperBest af uransagelige årsager har så flot et udvalg af. Skittles, Giant Chewy Nerds, Strawberry Jelly, Dr Pepper, Cherry Coke med mere. 
Det hele er pakket i en kuffert fyldt med popcorn.

Jeg ville blive lykkelig... men der er byttemærke på for en sikkerheds skyld.

mandag den 9. maj 2011

Jazzen er skønnere på den anden side

Der er meget lyt, hvor vi bor. Men det gør ikke noget, så længe det er lækre soli fra kontrabas og blæseinstrumenter, vi kan høre inde fra naboen.

Han hedder Poul, naboen, og er en ældre pensioneret folkeskolelærer af den helt utroligt rare slags. Han flyttede ind en uge efter os og inviterede straks på frokost og fremvisning af en imponerende jazzsamling Plader, kassettebånd, cd'er i sindrige systemer. 
Jeg håber at kunne tage nogle billeder en dag og vise samlingen frem her på bloggen. 

Det viste sig, at Poul og Mejse havde mange fælles bekendte, og han og jeg havde samme interesser. Tegneserier og film, for bare at nævne to Således ejer han en samling af 36 overspillede Stephen King-filmatiseringer på vhs. 
Dém glæder jeg mig til at låne.

Og så var Poul vild med børn. 
Han var i hvert fald vild med Arthur.
Om aftenen var vi i byen andetsteds, og da vi kom hjem lå dette biografpostkort i entréen. Skrevet til Arthur med en hilsen til os.


Nu, med Arthurs gode start i dagpleje og min på det nye arbejde, samt Mejses forårsmarked vel overstået, må vi vist hellere få inviteret naboen, Poul ind på første sal til venstre.

onsdag den 4. maj 2011

Ved den lilla dinos halespids

Det meste af blogland står vist på den anden ende disse dage for at gøre klar til forårsmarkedet i Odense, som jeg i hvert fald ved, Mejse glæder sig helt vildt til. Hun klipper, syr, tegner, klistrer, roder - og jeg har lidt svært ved at følge med i alle de ting, der foregår på én gang. 
Men så fik jeg øje på strygebrættet:


Og det mindede mig selvfølgelig om denne herlige scene fra Peter Jacksons 'King Kong':




Ja, den bedste video fra YouTube var altså i dobbelt tempo med temaet fra 'The Benny Hill Show'... det er da meget sjovt.

Nu vi er ved 'King Kong', synes jeg det er på tide at vise Jer denne dvd-boks, som i øvrigt står på hylden fra første billede, lige ved den lilla dinos halespids.


Den indeholder de skidegode såkaldte "production diaries", som blev lavet under optagelserne til 'King Kong' og udgivet løbende på internettet. Peter Jackson er en kunstner udi ekstramateriale og denne serie korte dokumentarfilm er et mesterværk. 


Mejse havde boksen med hjem til mig som souvenir fra Canada, da hun var der for tre år siden.


Herhjemme er 'King Kong: Peter Jackson's Production Diaries' kun udgivet i en ligegyldig plastboks, så jeg blev selvfølgelig ellevild, da jeg så dette vidunder med booklet, litografier, autenticitetscertifikat og så videre.

søndag den 1. maj 2011

Hvem kommer først?!

Påsken er vel overstået og med den også julen samt diverse andre højtider som varer lige dertil - man kunne vel egentlig argumentere for, det var på tide at komme videre. Men inden da skal jeg lige nå et sidste lommefilosofisk æggegækkeri.

For lang tid siden købte vi et fint lille puslespil med fem brikker, som viser udviklingen fra hønseæg til fuldvoksent gokkedyr. Det har imidlertid voldet Mejses lillebror, Ole-Bjørn, nogen kval, at puslespillet starter ved ægget. 
For hvor kommer dét så fra?! 

Og det er jo et af livets store spørgsmål.
Det tog vi konsekvensen af i går, lørdag, hvor vi på kræmmermarked her i Viborg købte endnu et fembrikkers puslespil, som starter med en høne i stedet.