lørdag den 31. marts 2012

Domino-effekten


Når først Arthur har fået lov at rode i mors og fars ting, er det svært at få hold i det igen... især fordi han leger så pænt med tingene. 
Forleden fandt han mit Domino Disneylândia, som er et dominospil med syv forskellige Disney-motiver: Mickey Mouse, Minnie, Fedtmule, Pluto, Anders And og José Carioca. Det er produceret af den brasilianske legetøjsfabrikant Estrela - engang i 50'erne eller 60'erne, vil jeg skyde på ud fra figurernes design. 






tirsdag den 20. marts 2012

Hvilken Snehvide glæder du dig mest til?


Jeg har tidligere skrevet om de to meget forskellige fortolkninger af Snehvide-eventyret, som får premiere i år. Tarsem Singhs farverige, familievenlige 'Mirror, Mirror' kan ses i Danmark fra torsdag den 29. februar, altså lige op til påskeferien. Den er oven i købet blevet udstyret med dansk titel, 'Lille Spejl på væggen der' og dansk tale, for det ikke skal være løgn. Julia Roberts spiller den smukke, onde dronning, så lur mig om ikke der bliver en del mor-og-barn-ture i biffen i løbet af påskeferien. 
Jeg tror, jeg springer over. Uden at have taget særligt meget stilling til selve filmen, har jeg vist bare besluttet mig for at boykotte Tarsem Singh efter hans ustyrligt ringe 'Immortals' fra sidste år. 

Jeg tror derimod godt, jeg kunne finde på at vove mig ind og se 'Snowwhite and the Huntsman', som får premiere i begyndelsen af sommerens blockbustersæson. Den holder den episke stil fra Tim Burtons 'Alice in Wonderland' og Peter Jacksons 'Lord of the Rings', og efter den nye fem minutter lange trailer er jeg i hvert fald overbevidst om, det bliver et brag af en film. For første gang har vi nu fået lov at se nærbilleder af dværgene, som spilles af blandt andre Bob Hoskins, Nick Frost, Ian McShane, Ray Winstone, Toby Jones og Eddie Marsan. Enten bliver det fuldstændigt fantastisk, eller også bliver et for-mange-gode-kokke-fordærver-maden-øjeblik.


søndag den 18. marts 2012

Lego kender ingen alder


Nogle vil måske sige, Arthur er for lille til at lege med Lego... Arthur vil helt sikkert være uenig! I dag har han fået Lego-hovedkrukken ned for at lege med de mange minifigurer, den er fyldt med. Han passer godt på dem og har fuldstændigt fattet konceptet med at skille ad og bygge på nye måder.
Nogle vil omvendt måske sige, jeg er for gammel til at lege med Lego... jeg er helt uenig! Jeg elsker deres Minifigures, og det hele når nye højder, når jeg samler dem sammen med Arthur.
Imens begyndte Mejse på den tredje ramme, så serie 5 og 6 af minifigurerne også kan komme op at hænge på væggen ved siden af de fire første. Så bliver Lego-hovedkrukken tømt, men heldigvis kommer den syvende serie snart, og det ser som sædvanligt fuldstændigt fantastisk ud!!!



fredag den 9. marts 2012

Den rådne zombiehånd


Fingre der falder af. Det er vel, hvad man kan forvente af en zombie, som bliver taget i hånden flere gange om dagen, når der kommer kaffe i filtret. Heldigvis har Mejse en super-duper-lim, som holder sammen på alting, bedre end alting selv gør!

onsdag den 7. marts 2012

Er farligt venskab en god ting eller en dårlig ting?


Det er en møggod ting!!! 
I hvert fald når det handler om Jørn Faurschous ungdoms-sci-fi-gyser med Ulf Pilgaard i hovedrollen, som den dødssyge professor, der bytter krop med en ung mand for at opleve livet påny. 'Farligt Venskab' udkom i 1995, året efter 'Nattevagten', og sammen fik disse to film for alvor smidt Ulf Pilgaard ud af komikerbåsen. Lidt af en bedrift, må man sige, men han gør det også skræmmende godt i begge film.
'Nattevagten' blev udgivet på DVD for mange år siden, men det er desværre aldrig blevet forundt 'Farligt Venskab', som langsomt er gået over i glemslen som en 15 år gamle VHS-bånd. Jeg har netop købt et eksemplar over QXL, da jeg skal anmelde filmen på Sørensens Exploitation Cinema Proudly Presents i april måned, som en del af vores dansk-tema.

tirsdag den 6. marts 2012

Caroline på månen med Monty Python


Arthur elsker bøger, og her er én af hans favoritter; 'Caroline på månen' er en herlig bog, udgivet af Lademann i midten af 60'erne, om en pige, der rejser ud i rummet med sine kæledyr. Jeg kan især godt lide et tidspunkt, hvor de sover i rumraketten på vej mod Månen, og en af hundene har mareridt om fisk med hunde- og kattehoveder.
Selve tegningen minder mig dejligt meget om introsketchen i Monty Pythons 'Meaning of Life', hvor alle seks medlemmer bobler rundt i et akvarium, forklædt som fisk. Scenen er præcis så intetsigende og fuldstændig genial, som kun Monty Python kan gøre den. Og så er effektarbejdet virkelig flot!
Nederst i indlægget, har jeg indlejret klippet fra YouTube, og hvor fantastisk er det ikke lige, at det er med franske undertekster :)






søndag den 4. marts 2012

Wauv, for en Narnia-boks


C. S. Lewis' Narnia-bøger er et må-ha' i bogreolen, og jeg glæder mig, glæder mig til at læse dem sammen med Arthur. Jeg har så småt fået startet en samling af nogle flotte danske udgaver, og selvom jeg egentlig ikke have tænkt mig også at eje dem på originalsproget, tror jeg nu, jeg er nødt til det. Se bare denne fantastiske boks, som indeholder genoptryk af de allerførste Narnia-udgivelser. 

På nederste billede kan I se en velbevaret, komplet samling af de originale bøger fra 50'erne, til salg på Bauman Rare Books. Pris: 49.000 dollars!!!
Genoptrykket koster 500 kroner i Bog & idé, Bruuns Galleri.


lørdag den 3. marts 2012

1230 Hama-hoveder på Viborg Bibliotek


I en tid, hvor alting foregår i det digitale og opløsningerne ikke kan blive høje nok, er det befriende, at det stadig findes noget som Hama-perler, som man kan sætte sammen til små pixel-lignende billeder på en dertil indretter perleplade. Vi har leget en del med det herhjemme på det sidste, og det er der åbenbart også andre der har, for nede på Viborg Hovedbibliotek hænger intet mindre end 1230 forskellige ansigter lavet på 29x29-perleplader af børnene i 12 af kommunens fritidsordninger.
Det giver absurde 1.034.430 Hama-perler i alle mulige farver, og det er ganske fantastisk at se på. Nogle af billederne er utroligt præcist udført, mens andre er meget enkle. Det er sjovt at se, hvor få velplacerede perler der egentlig skal til, før man kan se, hvad et billede forestiller. 




fredag den 2. marts 2012

Min far er også samler


Det er skam ikke kun min mor, der har gamle samlinger stående - farmand kan også være med. Ude i hans værksted står X antal tidsskriftholdere med 30 års Motormagasinet i kronologisk rækkefølge - og garanteret i mint condition (nørdsprog for perfekt stand). 
Derudover har han samlehæftet 'Berømte Biler' stående - næsten komplet med 283 af de i alt "285 fantastiske samlebilleder i flotte farver". Skulle nogen tilfældigvis ligge inde med dubletter af nr. 20 RAMLER L (USA 1904) og nr. 32 LAMCHESTER Cabriolet (GB 1920) ved jeg, han vil blive henrykt!







torsdag den 1. marts 2012

Tid til at udskifte den gamle omnibus?


Min absolutte yndlingsbog er Douglas Adams' 'Hitchhiker's Guide to the Galaxy'. Ja, egentlig er det jo fem bøger, men jeg har dem altså samlet i én tyk kolos af en bog. Den kostede mig blot 100 kroner for nogle år siden, men til gengæld er den upraktisk at læse og frygteligt grim! Den har været okay at have stående, indtil jeg fandt udga'ven over dem alle - og der er unægteligt udkommet en del igennem de seneste tre årtier. 
Herunder ser I dem så; 'Hitchhiker's Guide to the Galaxy', 'The Restaurant at the End of the Universe', 'Life, the Universe and Everything', 'So Long, and Thanks for All the Fish' og 'Mostly Harmless' i de udgaver, som jeg bare  eje. 
Forsiderne består af to halvcirkel-elementer, som kan sættes sammen på forskellige måder, herunder naturligvis i kronologisk rækkefølge. De bliver perfekte at have stående side om side på en smal svævehylde!