lørdag den 18. februar 2012

Hvad skal der blive af Radcliffe, Grint og Watson?


Jeg er ikke kæmpefan af Harry Potter-filmene, og har i skrivende stund ikke engang set dem alle. Men jeg synes, det er spændende at følge med i, hvordan trioen; Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Emma Watson (alias Harry, Ron og Hermione) forvalter deres massive berømmelse.

Modsat andre børnestjerner, som bukker under for fristelser i form af diverse rusmidler og lukrative tilbud fra Hollywood om ibåssættende blockbuster-filmroller, har de tre unge mennesker været så heldige, at rollerne i de otte Harry Potter-film har varet hele deres naive ungdom og langsomt givet dem flere og flere udfordringer samt mulighed for at arbejde med en fuldstændig uhørt mængde af Englands allerbedste skuespillere.
Nu er Harry Potter-kontrakten imidlertid ophørt og verden står åben for de tre nu voksne mennesker.

Daniel Radcliffe medvirker for tiden i den engelske gyser 'The Woman in Black', produceret af det nyligt genoplivede Hammer-studie. For et halvt århundrede siden lavede de en lang række stemningsfulde og ikke mindst succesfulde horrorfilm med blandt andre Dracula, Frankensein og Mumien. Efter en periode væk fra markedet, er de nu vendt tilbage til en tid med masser af fokus på det gode gys og de klassiske monstre. Et af de første udspil er denne mørke spøgelsesfilm med Ratcliffe i hovedrollen - min anmelderkollega Mark Svensson har netop givet filmen en overvejende positiv kritik på Sørensen Exploitation Cinema Proudly Presents.
Rupert Grint har flere interessante projekter i støbeskeen. Det første, 'Into the White' får premiere til april og er en norsk-engelsk samproduktion, co-produceret af Peter Aalbæk for Zentropa Norway. Filmen omhandler en flok engelske og tyske soldater, som under Anden Verdenskrig nødlander i den norske ødemark midt om vinteren. Til at starte med bekriger de naturligvis hinanden, men de finder ud af, at de må samarbejde for at overleve. 'Into the White' er instrueret af norske Petter Næss, som tidligere har stået bag Oscar-vinderen 'Elling' (2000).
Det er i øvrigt værd at nævne Rupert Grints fantastiske medvirken i musikvideoen til Ed Sheerans 'Lego House' fra sidste år. Den er bestemt værd at bruge et par minutter på!
Emma Watson har som det lille vidundermenneske hun er brugt al sin fritid fra universitet og Harry Potter-produktionerne på at arbejde for velgørenhed og i modebrancen - i februar sidste år blev hun sågar tildelt Style Icon Award fra det britiske Elle (og vi har da også fået vores egen danske lookalike i Lise Rønne fra X-Factor). For tiden har hun en mindre rolle i en biopic om et andet stort stilikon, 'My Week with Marylin', og så er det netop blevet offentliggjort, at hun er i de afsluttende forhandlinger om rollen som selveste Skønhe'den i Guillermo del Toros kommende fortolkning af 'Beauty and the Beast'. En af de helt store Hollywood-trends for tiden er at genfortolke de klassiske eventyr, som Disney i lang tid nærmest har haft patent på. Studiet lagde selv ud med Tim Burtons 'Alice in Wonderland' (2010) og følger i fremtiden op med 'Maleficent' som fortæller eventyret om Tornerose fra den onde fe, Malavias, synspunkt. Derudover får hele to Snehvide-film premiere i år, mens Warner altså har påbegyndt en ny udgave af 'Beauty and the Beast'.

Umiddelbart forstår Radcliffe, Grint og Watson at sige ja til projekter, som tager dem nye veje i forhold til deres tid på Hogwarts. Uanset hvilke roller de vælger, vil de sikkert aldrig kunne ryste Harry, Ron og Hermione af sig, men det ser jeg heller ingen grund til, hvis de fortsat forstår at gøre sig interessante som skuespillere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar