mandag den 13. februar 2012

Flere filmiske rumrejser i fremtiden?


Siden Quentin Tarantino og Robert Rodriquez lavede deres Grindhouse-dobbeltfilm i 2007, er der gået sport i at lave exploitationfilm på bedste/værste 70'er og 80'er-manér. Størstedelen af disse nye films budgetter er ironisk nok blevet brugt på at få det til at ligne, filmene var produceret for ingen penge - man har altså ligefrem redigeret de digitale HD-optagelser, så det så ud som om, de var foretaget på slidte filmruller. 
Denne tendens kombineret med tilbagekomsten af to store klassiske B-filmskarakterer, vampyren og zombien, har sat et vanvittigt mainstreamfokus på film, som ellers aldrig har haft det store publikum. Vampyrernes tid er så småt ved at være forbi, mens zombieepedemien nok peaker senere i år, når Marc Forsters filmatisering af 'World War Z' med Brad Pitt i hovedrollen får premiere. Med et budget på intet mindre end 125 millioner dollars, er den det ultimative bevis på menneskehedens accept af de levende døde.

Måske kommer vi i den nærmeste fremtid til at se mere til rumrejser? Noget kunne tyde på det, da flere genrefilm af denne type er planlagt. 
Igennem årene har der været mange eksempler på, at man lader velkendte historier og karakterer fra især horrorgenren rejse ud i det ukendte og uendelige verdensrum, oftest i desperation over faldende salgstal. Både 'Critters', 'Leprechaun' og 'Friday 13th' har haft deres in space-versioner, og der er også lavet adskillige vampyrrumfilm. 
Det ville være oplagt for nutidens instruktører at adoptere og opdatere denne tendens. Ikke mindst fordi 'Prometheus', Ridley Scotts fortsættelse (som egentlig er en prequel) til hans originale 'Alien' fra 1979, får premiere i år. 'Alien' var i sin tid med til at sætte gang i den første sci-fi-bølge. 

Robert Rodriquez har allerede annonceret, at hans tredje film om Machete vil få titlen 'Machete Kills in Space'. Nu må vi dog først se, om to'eren, 'Machete Kills', kommer til at tjene sine penge hjem, når den får premiere senere i år. Rodriquez var som nævnt én af forgangsmændene til grindhouse-bølgen. 
'Iron Sky' er et andet interessant og længe ventet koncept omhandlende nazister i rummet. Det kan I læse mere om i min gode kollega Allans indlæg på Sørensens Exploitation Cinema Proudly Presents.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar