tirsdag den 15. marts 2011

Jeg overvejede titlen 'Som hvis Jørgen Leth havde lavet science fiction-horrorfilm'

På torsdag er der dansk biografpremiere på science fiction-horrorfilmen 'Monsters', som er produceret for 2,5 millioner kroner - et latterligt lavt beløb for genren.


I denne tirsdags udgave af Filmz TV interviewer Johan Albrechtsen filmens instruktør Gareth Edwards, og de taler naturligvis en del om, hvordan det har kunnet lade sig gøre at lave sådan en film for få penge.

Umiddelbart minder Gareth Edwards' arbejdsmetoder meget om dem, Jørgen Leth dyrker (uden at sammenligne dem yderligere)
Edwards skrev ikke noget færdigt manuskript men udviklede en historie med vigtige vendepunkter for filmens to hovedpersoner. Derpå rejste han sammen med et mindre filmhold & to skuespillere rundt i blandt andet Guatemala & Mexico, hvor scenerne opstod ud fra de eksisterende miljøer & dets indbyggere.Gareth Edwards har ikke bare instrueret filmen, men også fungeret som forfatter, fotograf & effektmand. Det minder meget om én af mine absolutte favoritter, Robert Rodriguez, der som regel også producerer & klipper filmen samt komponerer musikken. 
Hans værker er i øvrigt også præget af store ambitioner på små budgetter.


Jeg kan heller ikke lade være med at tænke på Lars von Trier, som i øjeblikket er ved at færdiggøre sin stjernespækkede 'Melancholia', så den kan få premiere til årets Cannes Festival. Det er tilsyneladende en katastrofefilm om et meteornedslag, men den holder et budget på omkring 50 millioner kroner. Til sammenligning kostede Michael Bays 'Armageddon' 750 millioner kroner at producere, mens den seneste Roland Emmerich-film, '2012', kostede godt en milliard.


Vi har måttet vente på på den danske biografpremiere på 'Monsters' et halvt år, og desværre må de fleste af os væbne os med endnu mere tålmodighed, eftersom den kun bliver vist i Vester Vov Vov i København. Heldigvis bliver den udgivet på dvd allerede til maj!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar