tirsdag den 16. august 2011

Når kartofler er bedst


Jeg var så heldig i weekenden, at jeg skulle hjælpe kokken, der laver lamper af gamle Nilfisk-støvsugere, med at servere til et bryllup. 
De fik grillet laks, porcheret oksemørbrad og blødende chokolademuffin blandt meget andet lækkert. Men det bedste ved aftenen var hovedrettens kartoffel, pommes anna, som lige præcis denne kok laver særdeles fremragende.

Det består i al sin enkelhed af tynde kartoffelskiver lagt i pres med smeltet smør og salt & peber. Vildt lækkert, men også meget tidskrævende. Ikke mindst fordi denne kok snitter samtlige kartoffelskiver med håndkraft. 
Uanset hvor mange hundrede mennesker, der skal bespises, bruger han aldrig elektriske hjælpemidler - kun et mandolinjern og en masse frem-og-tilbage. Det giver de tyndeste og mest ens skiver og dermed den bedste konsistens og det smukkeste udseende.
Og så smager det altså også bedre!

I aften har Mejse, Arthur og jeg spist dejlige rester.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hvor længe skal pommes anna være i ovnen?

Send en kommentar