onsdag den 29. juni 2011

Onde mand fra Zentropa

For nyligt lancerede Zentropa, som det første produktionsselskab nogensinde, sin egen on demand-tjeneste.  


www.zentropaondemand.dk kan man således købe sig til alle produktioner fra Zentropa. Prisen er 10 eller 29-39 kroner for henholdsvis tv-serieepisoder og spillefilm.
Der er mange, mange interessante titler - blandt andet en del som aldrig har været udgivet på video. 

Umiddelbart er toptitlen for mig dogmeinstruktørernes fremsynede milleniumeksperiment 'D Dag'. 


"Omkring årsskiftet 1999/2000 gennemførte Søren Kragh-Jacobsen, Kristian Levring, Thomas Vinterberg og Lars von Trier et eksperiment med en hidtil uset form for interaktivt tv: Fra et kontrolrum styrede de fire Dogme 95 brødre via monitorer og radiotransmission fire hold skuespillere igennem et fælles drama, der udfoldede sig nytårsaften i 'real time', og med det festklædte og fyrværkerioplyste København som levende kulisse.
Dagen efter, 1. januar 2000, blev de uredigerede forløb udsendt parallelt på landets fire største tv-kanaler, således at seerne med fjernbetjeneren i hånden selv kunne zappe sig frem til deres egne individuelle klipninger af materialet.
Nærværende film er instruktørkollektivets eget bud på en version af historien, der udfolder sig i et spændingsfelt mellem kontrol og kaos."

Jeg kan tydeligt huske, at jeg zappede mellem DR1 og TV2 og ærgrede mig meget over, at vi ikke havde DR2 og TV3, så jeg kunne få alle handlingsforløb med. Det kan der nu rådes bod på. 

Tak til Zentropas ondemand!

mandag den 27. juni 2011

Er Smell-O-Vision det nye 3D?

'Spy Kids: All the Time in the World in 4D Aroma-Scope'
Sikke en titel, hva'?! 


Bag den står underholdningsmesteren Robert Rodriquez. Jeg går i hvert fald ud fra, han står bag titlen, for udover at være idemand til Spy Kids-franchisen, har han fungeret som instruktør, forfatter, musiker, cinematograf og klipper på alle fire film, som han i øvrigt har produceret på sit eget Troublemaker Studios. 

Da han lavede 'Spy Kids 3D: Game Over' var det med det ekstra tredimensionelle gimmick, som er så velkendt i dag. Han introducerede den bare seks år før 'Avatar'.
Med den fjerde Spy Kids-film, som får premiere til august, putter han endnu en dimension på ved hjælp af Aroma-Scope, som skal pirre publikums næsebor. I praksis består det af en række små kort, som man skal snuse til i en bestemt rækkefølge under filmen.
Teknikken er simpel og sikkert ganske effektiv, men den kunne måske forbedres en anelse, når Aroma-Scope, eller Smell-O-Vision, får det comeback, vi har ventet på i så mange år.
Please!?!

søndag den 26. juni 2011

Prikken over i'et

Et besøg i Blockbusters Byttebørs har sat prikken over i'et på en helt fantastisk weekend.


Ih, hvor har jeg ledt længe efter Wes Cravens 'The Hills Have Eyes 2'. Faktisk så længe, at jeg helt er holdt op med at lede - og så er det jo som regel sådan, at man finder det, man søger.
Så nu har den gamle bakke omsider fået begge sine øjne...


... præcis som den nye har haft det så længe.

Borgvoldkioskens legetøjshylder

Vi var taget et smut på Borgvold i dag for at se børneforestillingen 'Fusskopf' om en mand med fem fødder, men den faldt ikke umiddelbart i Arthurs smag. Han skreg, da manden tog en kæmpe orange fod på hovedet.
Vi havde dog et par gode timer inden, med madpakke og legeplads. Og så fandt jeg noget sjovt på kioskens legetøjshylder, som jeg gerne vil dele.


Disse fede, fede svævefly af skum, som jeg pludselig kan huske fra min tidlige barndom. 
Inde i mit hoved kombinerer jeg dem med det sommerhus min mormor og morfar havde i Ertebølle... gad vide, om jeg ikke fik et eksemplar ved den lokale strandkøbmand eller i campingpladsens butik. 


Jeg havde vildt meget lyst til at købe en håndfuld af de flotte poser med samlselvfly i eftermiddags. At dømme ud fra bagsiden er der tolv i serien... mon der er én af hver?


Nå, men de ser ud til at have stået der i mange år, så mon ikke også de er der, næste jeg skal besøge Borgvold.

Noget andet man kan købe i Borgvoldkiosken er disse små bamser af mærket Leico.


Dem er jeg mindre begejstret for!
Med fare for at støde nogen, må jeg faktisk indrømme, jeg synes, de er frygteligt grimme. Jeg tror end ikke, McDonald's ville putte dem i en Happy Meal.
Og når der i mærket står, at de er designet til at ligne virkelige dyr i naturen, kan jeg ikke lade være med at trække på smilebåndet.


Sidst vi var på Borgvold købte Mejses mor denne elefant til os, fordi vi blev enige om, den var den allermest håbløse bamse i serien.


"Designet til at ligne virkelige dyr i naturen"?!
Her er lidt til sammenligning:


Desuden skriver Leico, at deres naturdyr "opfylder alle de krav, der stilles til dem"!?
Selvfølgelig gør de det. Ellers ville de vel ikke sælge dem?
Og sidst men ikke mindst praler Leico med, at naturdyrene er fremstillet udelukkende af "all new materials". Og jeg som troede vi levede i en tid, hvor genbrug og omtanke for miljøet var det ultimative kvalitetsstempel.

Men flyene... de er seje!

Personalegode

Det absolut værste ved at bo på 1. sal midt i centrum er manglen på køkkenhave. 
På Thors Mølle i torsdags talte jeg med en kok - ham, som laver gamle støvsugere om til lamper - som netop har anlagt 150 (hundrede-F☠ϟ☹#ING-halvtreds!) kvadratmeter køkkenhave på sit nedlagte landbrug.

Men heldigvis har et par af pædagogerne i vuggestuen, hvor jeg arbejder, plantet et par kasser med persille, purløg og radiser. Og der kan vel ikke ske noget ved, at jeg tager et par stilke i ny og næ, vel?


Det gjorde jeg i hvert fald i går, lørdag. For nye kartofler er nu engang bedst med lidt friske krydderurter drysset henover. 
Jeg fandt en nem opskrift på en svampe/timiansauce, som oven i købet smagte helt fantastisk...


... til dette lækre stykke kød.


Jeg har efterhånden forstået vigtigheden af at lade kødet trække efter stegning - det bliver vildt lækkert og saftigt. 
Vi spiser ikke meget kød herhjemme, men vegetar, det bliver jeg sgu aldrig!

lørdag den 25. juni 2011

All-you-can-eat og fri bar på Restaurant Thors Mølle

Min gamle chef fra restaurant Thors Mølle, Søren Mikkelsen, fejrede rund fødselsdag i torsdags, og Mejse, Arthur og jeg var inviteret sammen med familie, venner og alle de skønne kolleger.


Vi startede midt på eftermiddagen med masser af iskold Crémant d'Alsace, snacks, oliven og tapenader...


... fragilité med hvid chokolade, Sarah Bernhardt og den uforlignelige stempelkaffe, som er Møllens egen blanding.




Resten af menuen bestod af skaldyr - blåmuslinger, kammuslinger, jumfruhummer, rejer, østers - med tangsalat. Carpaccio, spansk pølse med syltede løg og artiskokhjerter samt en masse lækker salat. Lyst og mørkt kød med nye kartofler, hvide aspages og grillede grøntsager. Hovedretten blev rundet af med en grillet kålpølse. Og til dessert var der friskrørt citron-, hindbær- og Gajol-sorbet. Blandt andet.

Søren er ikke meget for den opmærksomhed, festtaler og sange medfører. Derfor havde han forbudt alle former for indslag og selv sørget for underholdningen.
Festen blev åbnet med manér, da Århus-garden kom marcherende ind på gårdspladsen med deres trommer og fløjter. 



Efter gardens repertoire, holdt Søren en fantastisk velkomsttale, som var blevet indspillet på bånd.


Under forretten gjorde en vaskeægte Elvis-kopi sin entré, akkompagneret af leopardskindskontrabas. 






Efter Elvis havde forladt bygningen, fortsatte festen med Abba-kopiband og hygge ud over alle grænser.

onsdag den 22. juni 2011

Hunden, der tissede på mine hugtænder

Og så var det ved gårsdagens studenterfest, jeg fandt ud af, hvad små sten fra indkørsler også kan bruges til. 


Måske ikke det bedste eksempel for sønnike, som i forvejen havde forsøgt at stille lækkersulten med overmodne kirsebær og indtørrede hundelorte fra græsplænen.
På den anden side lærer han bruge omgivelserne kreativt, og det har også en værdi.


Jeg kan næsten høre min mor...


"Jesper, du ved ikke, om der en hund der har tisset på de sten!"

tirsdag den 21. juni 2011

'Scary Movie 5' kommer snart på plakaten

'Scary Movie 5' har endelig fået en officiel premieredato efter mange års rygter. 


Jeg glæder mig, for jeg er stor tilhænger af spoofgenren - hvilket dog er problematisk i to henseender:
For det første kan selv det sørgeligste drama bliver gjort til grin i mit hoved, fordi jeg kun tænker på, hvordan man ville kunne lave en god parodi.
For det andet er der langt imellem de gode spooffilm, og det står vist ikke til diskussion, at man skal mange år tilbage for at finde et decideret mesterværk.

Nutildags handler det om at nævne flest celebritynavne, realitykoncepter og filmtitler på kortest tid, hvorimod man førhen kunne støde på gode historier krydret med velfungerende, ofte sketchbaserede scener og skæve personligheder, som levede deres eget liv, fordi de blot var inspireret af originalerne.

Én ting fungerer dog ved de seneste års spooffilm; plakaten!
Et par af mine yndlingseksempler stammer fra 'Scary Movie 4'.


Og genrens absolutte bundskraber, 'Disaster Movie', blev promoveret med dette sæt vanvittigt sjove teaserplakater.



Da der stadig er et lille år til premieren på 'Scary Movie 5', er der endnu ikke udkommet officielt materiale, men nogle hardcore fans har fordrevet ventetiden med at lave et par udmærkede bud på, hvordan plakaterne kunne se ud.



Der er også kommet et par stykker i den vanlige biografsædestil, som franchisen er kendt for. 
To ting springer i øjnene: Leslie Nielsen gentager jo desværre ikke sin rolle som præsidenten, eftersom han døde tidligere på året. Og hvis Charlie Sheen skal medvirke igen, må han sandsynligvis finde sig i selv at blive parodieret groft for sin seneste opførsel i medierne.

Introduktion til zombier & vampyrer

I aftes blev Mejse og jeg færdige med første sæson af 'True Blood' efter to dages intensivitet. 
'True Blood' er en herlig ungdomshorrorserie, som for det meste lever op til de kæmpestore forventninger, jeg har haft. 


Det betyder også, at vi på meget kort tid har set titelsekvensen til 'True Blood' hele tolv gange - dog uden at blive træt af den. 
Den er virkelig, virkelig god! Skabt af Digital Kitchen, som blandt andet også stod for dén til 'Dexter'.



Den indfanger perfekt den horrorfyldte sydstatsstemning, som 'True Blood' oser af, og bruger konkrete optagelser af de særlige lokale dyr og planter samt billeder af bærspisende børn til at snige vampyrtemaet ind i hovedet på os.

Den minder mig om titelsekvensen til Zack Snyders 'Dawn of the Dead'-remake fra 2004. Her ser vi byer brænde og indbyggerne gå i panik. Det kunne være en hvilken som helst katastrofe, men efterhånden som Johnny Cashs dommedagssang 'When the Man Comes Around' når sin uhyggelige slutning, bliver flere og flere zombier klippet sammen med de rædselsslagne mennesker, og det går op for os, hvad årsagen er til civilisationens sammenbrud. 

mandag den 20. juni 2011

Mig og min ørkensøn




Nu skal jeg bare have lært ham at sige fez, og det der er værre.

søndag den 19. juni 2011

Jordnødder & Jordbær

Jeg har tidligere udtrykt min store begejstring for peanutbutter, ikke mindst når det bliver klappet sammen med et lag syltetøj.
I dag har Arthur fået lov at få fornemmelsen af denne himmelske mundfuld på en toasthapser med jordnøddesmør og lidt friske jordbær. 


Det ku' han godt li'!