lørdag den 30. april 2011

And the award goes to...

... mig!


Karen Klarbæk har tildelt mig denne award, og det er jo herligt, for jeg elsker at tale om mig selv! 
Jeg skal fortælle syv ting om mig selv og sende awarden videre til 15 bloggere.
Nu begynder jeg:

1. Selvom jeg indimellem synes, jeg er et mislykket fjols, er jeg grundlæggende selvglad, og rigtigt godt tilfreds med både mit udseende og mine evner.
2. Da jeg inden barslen skulle sige farvel til min bedste vuggestueven, Jacob, brød jeg totalt sammen foran ham, hans forældre og alle andre til stede i fællesrummet.
3. Jeg bliver efterhånden oftere og oftere sammenlignet med Esben Pretzman, og jeg hader det.
4. Et par gange om året - og det kan tælles på én ulækker hånd - vasker jeg ikke fingre, når jeg har været på et offentligt toilet. 
5. Nogle dage drikker jeg flere kander kaffe, men synes stadig det er for lidt. I øvrigt virker det der koffeinkick ikke på mig, og jeg kan sove selv efter litervis af stærk mokka.
6. Jeg har ikke været til tandlæge i over fem år. Formaninger frabedes!
7. De seks ovenstående er direkte kopieret fra et uudgivet indlæg, jeg skrev, da jeg for et par måneder siden blev tildelt denne award af Charlotte fra morslille...


... grunden til jeg aldrig fik det udgivet var, at jeg ikke kunne finde otte at videregive prisen til. Jeg kan heller ikke finde 15 nu, som The Versatile Blogger-awardreglerne foreskriver - men måske inden længe i får et indlæg med syv gange 15 ting om mig som plaster på såret :)

tirsdag den 26. april 2011

En af kulturkongens undersåtter

For en måneds tid siden tilmeldte jeg mig som anmelder på det online initiativ; Kulturkongen, hvor jeg netop har fået tildelt min anden opgave.


Først blev jeg udtrukket som anmelder af den romantiske komedie 'Venskab med fryns', som jeg hev Mejse med ind og se i Viborg fantastiske Fotorama. Og i morgen tager vi så et smut til Aarhus for at se teaterforestillingen 'Lovens vogtere' på Archauz. 


Det er nemlig sådan, at der følger to billetter med, når man skal anmelde en live-begivenhed fremfor et tilsendt materiale.

På Kulturkongen.dk kan man selve sætte kryds ved hvilke oplevelser, man har lyst til at anmelde indenfor kategorierne Film, Musik, Scene, Bøger og Kunst. 
Den mest åbenlyst fordel ved Kulturkongen er naturligvis det lille ord 'gratis'. Sekundært er der hele skriveopgaven, som jeg nyder, men det er også rart med det tiltrængte spark i røven (hm-hm), som jeg i hvert fald indimellem har brug for for at komme ud og opleve det, som findes på plakaterne rundt omkring.

fredag den 22. april 2011

Alt for lidt...

... det er, hvad jeg får skrevet på mine blogs i disse dage - både SamlerLiv og ZombieLiv. 
Men der en grund, og den er oven i købet god! Jeg har nemlig gang i et omfattende projekt, som bliver vildt.
Må jeg ikke imellemtiden henvise til en ny blog om Jordens Undergang, som den er repræsenteret i fiktionens verden?!
Den hedder 'Apokalyptisk', og selvom den er ganske ny, har indehaveren Jakob allerede skrevet så flittigt, at man skulle tro... nåja, at Jorden var ved at gå under.
Den er hermed anbefalet.

søndag den 17. april 2011

Falling Faolin

Den første halvdel af den forgangne uge var jeg i Århus for at spille med i et afgangsprojekt fra European Film College i Ebeltoft.

Jeg spiller hovedrollen, Falolin Hansen, som efter at have overlevet et skud i hovedet, beslutter sig for at springe ud fra taget af boligkompleks for senere at blive kørt over af en bil.

Kasper, som har skrevet og instrueret filmen (og som i øvrigt spiller den altdominerende rolle som skraldemand i ovenstående klip) har gået på Morsø Gymnasium ligesom Mejse og jeg. Nu har han så taget hul på de sidste uger af et års højskoleophold i Ebeltoft. 

Jeg blev vildt glad, da han kontaktede mig for et par uger siden og spurgte, om jeg ville spille med i filmen. Det var inspirerende at overvære de dygtige folk, som - selvom de har haft nogenlunde det samme forløb på højskolen - var fuldstændigt klar over hver deres opgave på produktionen.
Det var vildt sjovt at spille foran et kamera og ikke mindst på green screen, som faldet er blevet optaget på.

Nu glæder jeg mig bare til at se det færdigklippede resultat om et par uger. Måske til gallapremieren i Store Bjørn-biografsalen på højskolen... hvis jeg tør.

fredag den 15. april 2011

Tivoli er åben

Når det kommer til fyrværkeri, må min indre drengerøv give efter for tøsedrengen. Jeg kan ikke lide det. Mine nerver byder mig blive i sikkerhed indendøre - eller i hvert fald som minimum stå med ryggen godt op ad muren, når lunterne tændes.
Men ikke i går.
I går var Mejse og jeg nemlig i Tivoli, hvor jeg for første gang kunne nyde suset, gnisterne og braget:
At stå i Tivoli, hvor fyrværkerimesteren sørger for løjerne i sikker afstand på taget af koncertsalen, er unægteligt noget anderledes end nytårsaften, hvor små drenge i alle aldre læner sig ind over det ene kanonskrald efter det andet midt på åben gade. Og fulde, er de også. 

Men nu var der jo også noget at fejre i går. Ikke blot var det Tivolis åbningsdag, og de royale tvillingers dåbsdag - det var også i går, Ørkenens Sønner havde premiere på deres nyeste show; 'Varm luft i Canal Grande'.


Vi sad placeret på Glassalens 2. række lige midt for, og det var herligt! 
Anmelderne har taget godt imod det indtil videre med fem stjerner i Jyllandsposten og BT, og hele seks af slagsen i Ekstra Bladet.

mandag den 11. april 2011

Der kommer endnu en Peter Plys-film!

Inden du tænker: "Åh nej, hvad har de dog denne gang fundet på med den stakkels Plys-bjørn og hvilken farve elefanter skal han mon nu belemres med" bør du nok lige bruge to minutter her:Efter at have lavet et utal af mindre heldige fortolkninger, som har fjernet sig mere og mere fra A. A. Milnes originale univers, vender Disney-studierne nu tilbage til den stil, som blev lagt i midten af 70'erne da de tre første kortfilm om Peter Plys blev produceret.
Man kan vel næppe kalde det for et reboot, men nærmere en slags back to basics. Og de fem minihistorier i denne film, som slet og ret hedder 'Winnie the Pooh', er da også originale Peter Plys-eventyr, som aldrig er blevet filmatiseret før. 

Stemningen i traileren er herligt nostalgisk, og Keanes nummer 'Somewhere Only We Know' er et lækkert musikvalg.
En detalje, som ikke er med i traileren, er John Cleeses rolle som fortællerstemme. Den kan dog opleves i nedenstående klip.Hvilken genistreg!

Nu vi er ved stemmerne; jeg er meget spændt på at høre, hvem får rollen som den danske Peter Plys efter John Hahn-Petersens død.
Lars Knutzon overtog fornemt rollen som Potato Head i 'Toy Story', men han duer nok næppe til den mere bløde Plys.


"This could be the end of everything"synger Keane på et tidspunkt i sangen. Det her ser i hvert fald ud til at ville være en værdig slutning på et langt og turbulent liv - så man har vel lov at håbe?

lørdag den 9. april 2011

Figurtasken

Dette er vores figurtaske.


Det er en taske med alle vores samlerfigurer. Lige fra min bevægelige Hellboy-collectible til Mejses Amy Adams-prinsessedukke fra 'Fortryllet'. 
Der er store figurer, og der er små figurer. Flest små, selvfølgelig. 
Men lige for tiden er der faktisk ikke helt så mange små figurer, som der plejer, for mange af dem har fået plads på en smal hylde, som var tilovers i en af reolerne. 


Her står nu Bamse og Kylling, Muppetdukkerne, beboerne fra Mumidalen, Kellogs-karaktererne, Yogi Bjørn, Homer Simpsons, Smølferne, Cirkeline, en masse Disney-figurer og en apatosaurus side om side, som var de én store familie.


fredag den 8. april 2011

Hvem vil ha' Örenlyd

Hvert år på dette tidspunkt kommer jeg i tanker om noget dejligt. 
Lige da jeg var startet på Morsø Gymnasium, for snart otte år siden, fandt jeg en cd på tilbudshylden i den lokale Expert. 
Det var bandet Örenlyds debutalbum, og jeg forelskede mig med det samme i deres sentimentale univers af overpoppede kærlighedssange, som for mig er indbefattet af sommer og sol.


Jeg kan kun anbefale at man får fat i albummet 'Ind under himlen', så man kan spille det for fuld kraft og åbne vinduer, når temperaturen for alvor begynder at stige.
Jeg er allerede så småt gået i gang.

torsdag den 7. april 2011

Hold kæææft, Meyer!

Så fik vi prøvet Meyers "trøstegrød" (som Julia Hausfrau kaldte den i en kommentar til mit flæbeindlæg)
I virkeligheden hedder den "grød af rug, havre og hirse med blåbær og brombær, hertil let pisket fløde", og hold da kæft, Meyer, hvor den smager godt.

Vi kunne desværre ikke få fat på knækket havre, så vi brugte knækkede hvedekerner i stedet, men hold da kæft, Meyer, hvor den alligevel smager godt.I får lige opskriften én gang til:

½ dl hele rugkerner
1 dl knækket havre
½ dl hel hirse
½ tsk. salt
1 spsk. smør
3 spsk. lynghonning
50 g friske blåbær
100 g friske brombær
2 dl piskefløde

Sæt korn over i en lergryde
Sæt gryde ind i det åbne ildsted/bål, og rist kernerne forsigtigt i 5-10 min. så de begynder at dufte "nøddeagtigt" og poppe.
Kom vand på så det lige dækker.
Sæt krukken/lergryden tilbage i bålet og lad grøden små simre 40-45 min.
Rør i grøden et par gange mens den koger, så den ikke sætter sig og bliver jævnt kogt, tilsæt lidt vand under kogningen.
Tag gryden af varmen, kom smør, honning og de friske bær ned i grøden, vend forsigtigt rundt.
Smag grøden til med evt. ekstra salt, honning.
Server den lune grød med let pisket fløde.
Grøden kan både serveres som dessert og morgengrød.

Dynen godt op over næsen

I formiddags gik vi en tur i blæsevejret for at købe kerner og bær ind til Meyers lækre grød, og minsandten om vi ikke også vovede os væk fra den friske luft og ind i den velduftende ostebutik på Viborgs strøg.


Arthur trak dynen godt op over næsen, da jeg bad om et stykke gammel ost. 


Jeg købte en to år gammel sag, som smagte fantastisk på smurt kernerugbrød med løgringe og dijonsennep samt tomat og agurk til at bryde det stærke en anelse.
Det ses ikke så tydeligt på billedet, men jeg hældte også en deciliter mørk rom udover, som jeg har set de tykke logemænd gøre det på Thors Mølle - og det var lækkert!


To år er en god alder for en ost, for da er den stadig relativt imødekommende for utrænede tunger. 
Helt godt bliver det dog, når den lige bliver et år ældre - som den vi serverede til Arthurs navnefest i sommers.

Faktisk havde ostebutikken på Sct. Mathias Gade en ost, der var hele fem år gammel. Det er fandeme sindssygt - og jeg glæder mig til at smage den!

tirsdag den 5. april 2011

Gråd over grød over åben ild

Jeg er meget følsom i dag. Alle mulige impulser har været igennem kroppen, siden jeg stod op i morges, og det kulminerede for en halv time siden, da jeg så en genudsendelse af Claus Meyers fantastiske madprogram 'Smag på Danmark'.
Han var på besøg i en vikingeby i Ribe, hvor han lavede "grød af rug, havre og hirse med blåbær og brombær, hertil let pisket fløde" i en lergryde over åben ild. 


Det så lækkert ud - og jeg mærkede tårerne presse på i en grad, jeg ikke har mærket længe.
Jeg græd ikke, men jeg må virkelig trænge til det.

I får lige opskriften, hentet fra DRs hjemmeside:

½ dl hele rugkerner
1 dl knækket havre
½ dl hel hirse
½ tsk. salt
1 spsk. smør
3 spsk. lynghonning
50 g friske blåbær
100 g friske brombær
2 dl piskefløde

Sæt korn over i en lergryde
Sæt gryde ind i det åbne ildsted/bål, og rist kernerne forsigtigt i 5-10 min. så de begynder at dufte "nøddeagtigt" og poppe.
Kom vand på så det lige dækker.
Sæt krukken/lergryden tilbage i bålet og lad grøden små simre 40-45 min.
Rør i grøden et par gange mens den koger, så den ikke sætter sig og bliver jævnt kogt, tilsæt lidt vand under kogningen.
Tag gryden af varmen, kom smør, honning og de friske bær ned i grøden, vend forsigtigt rundt.
Smag grøden til med evt. ekstra salt, honning.
Server den lune grød med let pisket fløde.
Grøden kan både serveres som dessert og morgengrød.

Korrekt, men ukorrekt lågebog

For laaang tid siden købte Mejse og jeg den fantastiske børnebog 'Familien Kanins kæmpe åbn-lågen bog'. Det er som titlen antyder en kæmpemæssiggigantisk bog - endnu større end Arthur i åbnet tilstand (altså bogen). 


Eneste problem er, at den er lidt svær at åbne, når man sidder på den.


Bogen er ikke bare stor, den er også fuld af fine, sjove låger - som var den en julekalender på syre. 


Der er masser af tal og ord, man kan lære hele vejen igennem, og tegningerne er lækre, bløde og fyldt med detaljer.


Dog har jeg fra starten haft lidt svært ved at abstrahere fra de sidste siders bondegårdsmotiv, hvor en regnbue i øverste højre hjørne forsøger at lære børn om farveskalaen. 


Det er jo ikke fordi, beskrivelsen af sort er ikke er korrekt. Men er den ikke også en smule ukorrekt? Politisk, altså.

mandag den 4. april 2011

Hængepartier

Som min dejlige blå Mejse har skrevet, blev der hamret, banket og skruet hele dagen i går. 
Mine forældre besøgte os i vores nye Viborg-lejlighed, og som det fremgår af Mejses indlæg, havde min far taget hele sin værktøjssamling med, så hængepartierne kunne blive ordnet. 


For et stykke tid siden, købte vi to usynlige boghylder for småpenge på et lille privat baggårdsloppemarked. De hænger nu over Mac'en, bærende to af mine yndlingsbogsamlinger; Jørgen Leth og Douglas Adams. 


Bag min skulder i skærmens refleksion kan man lige skimte én af vores to herlige tidsskriftholdere.Her ses min med de nyeste udgivelser af Ekko og de mange dejlige dvd-gaver, der har fulgt med gennem tiden.Den antikke enarmede tyveknægt ("morskabsautomat") har fået en rigtig god plads. 
Da vi boede i Århus, hang den over en radiator ved spisebordet, så den var meget svær at komme til. 
Det er den heldigvis ikke længere!Indtil nu har fjernsynet stået på denne lille kommode, men Arthur kan ikke helt holde fingrene fra det, så det har også fået skruer at hænge i.

Imens Mejse dirigerede min gamle far rundt med boremaskinen, kørte jeg til Århus i hans bil for at hente vores tapetserede lærred, som var noget nær det eneste, der ikke kunne blive plads til i flyttebilen for et par uger siden.


Det passer perfekt på denne væg og står i fin kontrast til de blå, blå lamper, som hænger over spisebordet. 

Vi har også langt om længe fået noget ordentlig belysningen i soveværelset.


Disse fluelamper, Madam Filou, købte vi i Lampefeber i Århus, lige inden vi flyttede.

søndag den 3. april 2011

Jeg er stolt af mine croissanter på dåse

Jeg har altid været en frygtelig tøsedreng! 
Da jeg var yngre turde jeg ikke knække nødder juleaften, fordi man skulle holde hænderne omkring skallen, mens den flækkede - og man kunne aldrig helt vide, hvornår knækket kom. 
Nytårsaften lod jeg pænt knallerterne ligge på bordet. 
Og så er der de der rør med færdige pizzabunde. Frygten for dem har jeg faktisk ikke overvundet endnu. Jeg er et nervevrag, hver gang jeg tager fat i spidsen og hiver. Indtil... BANG!!!
Pizzadej ud over det hele.

Dét kombineret med min nyfundne skræk for færdigproducerede discountmadvarer taget i betragtning, kan jeg godt være stolt af mine croissanter på dåse.


Mens pizzadejsrøret minder om en tom køkkenrulle, er der lidt toiletrulle over croissantdejen - sådan rent størrelsesmæssigt. Den udrullede dej deles i seks trekanter, som ligefrem er markeret med stiplede linjer og et billede af en saks med teksten "Klip her"
Det sidste var bare noget, jeg sagde for sjov.
De færdigbagte croissanter smager udmærkede. Størrelsen er fin, men der er selvfølgelig for lidt fedtstof. Næste gang prøver jeg at smøre et lag på indersiden, før jeg ruller dem sammen. 
Desværre havde jeg ingen æg at pensle med, så ydersiden blev knap så sprød, som man kunne have håbet.

De er helt uden for kategori i forhold til hjemmebagte croissanter, som også er ret sjove at lave - for slet ikke at tale om det århusianske bageri Briançon på Åboulevarden, som laver de bedste croissanter, jeg nogensinde har smagt. Men prisen er også derefter.
Dette rør med seks croissanter kostede 14 kroner, og i en snæver vending kan det sagtens gå an.

lørdag den 2. april 2011

Barbarisk tidsfordriv

At være samlernørd kan være barbarisk! 
De seneste par dage har jeg brugt Arthurs lure på at se Arnold Schwarzeneggers Conan-film fra 80'erne. Jeg købte dem for noget tid siden, så jeg kunne være klar til de nye fortolkninger af universet der kommer her i 2011. 
Jeg vidste godt, der også var en tv-serie og lidt tegneseriehalløj, men en hurtig søgning på Wikipedia afslører, at jeg har lang vej endnu, før jeg er færdig med barbarens univers. 


Så nu har jeg netop bestilt denne bog på biblioteket:


En 1000 siders samling af Conan-historier, skrevet af hans skaber Robert E. Howard op igennem 30'erne. Jeg er ret spændt på at gå på opdagelse i dette eventyrlige univers, som dog forhåbentligt adskiller sig bare en lille smule fra Schwarzenegger-udgaven. 

Til august starter et reboot af Conan-filmene:Og hen på efteråret kommer den danske animationsfilm 'Ronal Barbaren', som spoofer universet i en historie, hvor samtlige muskuløse barbarer fra en landsby bliver bortført af en ond fyrste og tilbage er kun slapsvansen Ronal:Blandt filmens stemmer er den danske stuntmand Sven-Ole Thorsen, som har medvirket i massevis af Hollywoodproduktioner, blandt andet 'Conan the Barbarian', hvor han spillede Thorgrim...


... samt Gitte Nielsen, som spillede hovedrollen i spinoffen 'Ren Sonja', hvor Schwarzenegger også gentog rollen som Conan.


Bliver der tid til overs er der som altid masser af bøger og tegneserier. En tv-serie fra slutningen af 90'erne, som er kommet på dvd herhjemme.Samt et par typiske saturday morning cartoons: