lørdag den 31. juli 2010

En dag i Twin Peaks

Forleden dag fik Mejse & jeg lov til at se lidt 'Twin Peaks' af Arthur. 14 afsnit for at være helt præcis! Så nu er vi halvvejs gennem denne fantastisk underholdende serie!
Det er tredje gang, jeg ser den, og anden gang for Mejse - Arthur ser den for første gang. Og vi glæder os allerede til næste gensyn.

Vi sad foran fjernsynet fra tidlig morgen til sen aften, så vi skulle selvfølgelig have noget at spise. Som inspiration fandt jeg denne liste over al mad, som spises eller blot nævnes i 'Twin Peaks'. Jeg var dog klar over fra starten, at der skulle masser af kaffe & donuts til - "That goes without saying" som FBI-agenten Dale Cooper så alligevel siger.

Til morgenmad serverede jeg Coopers livret: "Two eggs, over hard. Bacon, super crispy, almost burned, cremated. Grapefruit juice"


Jeg tog mig den den frihed at fylde æg & flæsk i en bagel med spinatblade, frisk agurk & tomat, syltede agurker, jalapeño samt en wannabe-cream cheese lavet på græsk youghurt & pesto. Kaffen var "Black as midnight on a moonless night" & grapefrugterne var selvfølgelig "Freshly squeezed"!

Over middag gik vi lidt frisk luft - på Arthurs opfordring - og købte brød ved briançon på Åboulevarden. Hjemme igen smurte vi en "Baguette with butter and brie" krydret med pesto, oliven & peberfrugt.




Jeg nåede desværre ikke at tage et billede af vores sandwiches, før de var væk!

Senere på aftenen gik vi endnu en tur - denne gang op til Banegårdspladsen, hvor vi tømte 7-Eleven for donuts.


Ummenum og guffeliguf!
Jeg glæder mig, til vi får tid til sidste halvdel.

Ikke ét ondt ord om Sys Bjerre!

Jeg faldt over dette klip fra Go' Aften Danmark med Sys Bjerres 'Alle Mine Veninder' og syntes, det skulle deles:



Jeg har hørt om dette nummer hele sommeren, men i dag har jeg hørt det for allerførste gang. Jeg er faldet pladask! - især takket være billedsiden, som er fantastisk flot sammensat. Selvom musikken er playback, er videoen stadig optaget live.
Sys Bjerre har ikke lagt skjul på, at hendes største inspirationskilde er 'Ring Ring Ringa' fra Danny Boyles 'Slumdog Millionaire'.



Selvom det ikke er vanvittigt originalt at lave en udenlandsk tekst om til noget, som lyder tilsvarende på dansk (mit yndlingseksempel er Shubiduas 'Ingen Artikler om Pladen i Go!' baseret på 'No Particular Place to go'), er Sys Bjerres timing fantastisk, idet hun rammer et par vigtige tendenser. Udover at Bollywood-film, takket være Danny Boyles Oscar-sluger, er mere oppe i tiden end nogensinde før, er det blevet vældigt populært på YouTube at lave såkaldte undersættelser, hvor man indsætter falske undertekster i indiske & tyrkiske musikvideoer.

Det er lækkert, når nogen tager gode, gamle idéer og bruger dem i nye sammenhænge.
Men det bedste ved 'Alle Mine Veninder' er nu alligevel, at den mindede mig om sangen 'How Does She Know' fra én af Disneys bedste film de senere år; prinsessemusicalen 'Fortryllet' med skønne Amy Adams i hovedrollen:


fredag den 30. juli 2010

Titanic 2

Her skal I bare se! Følgende trailer er for katastrofefilmen 'Titanic II', som får premiere om en lille måned. Handlingen udspiller sig i april 2012 - 100 år efter forgængeren. Titanic II, et nyt luksuskrydstogtskib bygget præcist efter de oprindelige tegninger, er netop blevet søsat på nøjagtigt samme rute...



For en god ordens skyld, nævner jeg, at hverken Leonardo DiCaprio, Kate Winslet eller James Cameron har noget som helst at gøre med produktionen!

Det kræver naturligvis en forklaring, og den kommer her:
'Titanic II' er produceret af det amerikanske lavsbudgetfilmselskab The Asylum, som har gjort det til en kunstart at lukrere på Hollywoods dyreste blockbusters.
The Asylum startede med at lave billige horrorfilm i 1997 men kunne ikke konkurrere med de større studier. I 2005 producerede de deres egen version af H. G. Wells' 'War of the Worlds', som udkom på video næsten samtidig som Steven Spielbergs gigantiske filmatisering med Tom Cruise i hovedrollen spillede i biografen.
Det blev en stor succes, og siden har The Asylum lavet disse såkaldte mockbusters og groft udnyttet hypen omkring for eksempel en film som 'War of the Worlds'.

Her er et par andre eksempler:
'Pirates of the Caribbean' blev til 'Pirates of Treasure Island', hvor titlen ikke alene henviser til den nye film men også peger tilbage mod Disneys allerførste live-action-produktion 'Treasure Island'
'I am Legend' blev til 'I am Ωmega', som både peger på denne nyeste filmatisering af Richard Mathesons dystopiske roman, men også på én fra 1971 med Charlton Heston i hovedrollen; 'Ωmega Man'.
'Transformers' blev til 'Transmorphers', 'The Da Vinci Code' til 'The Da Vinci Treasure', 'The Day the Earth Stood Still' til 'The Day the Earth Stopped' og så videre...


The Asylums film udkommer altid direkte på video. De koster sjældent mere end en million dollars at producere og har typisk tjent sig selv hjem efter tre måneder. Til sammenligning koster en typisk Hollywood-film godt og vel 100 millioner dollars... mindst.

torsdag den 29. juli 2010

Galaksesnak

Arthur & jeg var lige et smut nede i Folkekirkens Nødhjælp i Gammel Munkegade, hvor vi fandt dette sjove Darth Wader-hoved, som, når man lyner det op i siden, kan indeholde hele 12 cd'er. Jeg kom af med sølle fem kroner plus forplejning (måtte gå hen i kiosken og købe en tyrkisk kildevand for at veksle) og så var der oven købet to Oasis-albums oven i hatten... hjelmen...


De to engelske rockalbums er nu taget ud til fordel for noget mere relevant, men som jeg skriver dette, sidder jeg meget passende og hører et nummer om den absolutte energikilde i vores galakse, så tæt, tæt på; 'Burn Up the Sun' fra bandets sjette studiealbum.
Men det var vist også omtrent dét, brødrene fra Manchester havde at gøre med science-fiction-franchisen Star Wars.

Jeg ejer endnu ikke universets seks film-episoder, men indtil da kan min nye Darth Wader-skive-skjuler rumme følgende spinoffs:


Tegnefilmserierne 'Star Wars: Droids' & 'Star Wars: Ewoks' blev produceret i midten af firserne. Den ene serie følger robotterne R2-D2 & C-3PO, før de møder Luke Skywalker, og den anden skildrer ewokkernes eventyr på månen Endor.
Som alle andre saturday-morning-cartoons fra dén periode er de hyggelige at se - nok især for en barnlig fan af de populære bifigurer.
Disse dvd'er indeholder hver især sammenklippede udgaver af i alt otte episoder.


Ewokkerne fik også to live-action film produceret direkte til tv. 'Caravan of Courage: An Ewok Adventure' & 'Ewoks: The Battle for Endor' er hyggelige firser-fantasy-film for familiens yngste med masser af dværge i bjørnekostumer & stop-motion-monstre.
Jeg havde et VHS-bånd med filmene optaget fra fjernsynet, men det er blevet ædt for mange år siden - så da jeg så denne dobbelte dvd-udgave, måtte jeg bare eje den!


'Star Wars: Clone Wars' er en håndtegnet såkaldt mikroserie - hvert enkelt afsnit varer kun tre minutter. Den blev en stor succes, og dannede grundlag for den nye computeranimerede fortolkning af klonkrigenene både historie- & designmæssigt.

Afslutningsvis vil jeg blot delagtiggøre Jer i en opdagelse. I en fjern galakse langt, langt borte midt ude i ødemarken på ørkenplaneten Tatooine findes et lille bantha-tilbedende Dim-U-munkesamfund, som går under navnet: Oasis!

Ja, verden er lille:)

tirsdag den 27. juli 2010

Plingeling

I dag tog jeg Arthur i bæreselen og gik en tur i Blockbusters byttebørs, så Mejse kunne få ryddet op i sit skab og gjort plads til sidste uges loppefund.
Jeg købte to relaterede film - nok mest fordi de tilfældigvis begge var der til en 20'er per styk.


Den ene er den franske naturfilm 'March of the Penguins', som vandt en Oscar i 2005 for bedste dokumentar. Den pris synes jeg er givet godt ud - for sjældent har jeg set noget så smukt. Handlingen strækker sig over ni måneders vinter på Antarktis, hvor kejserpingvinerne går på land og vralter mod deres yndlingsynglested...

Nu kommer Mejse lige ind med et glas frisklavet jordbær/rabarber-saft, toppet med danskvand, som de siger på Åen - det er fandeme lækkert!

Mange af pingvinerne skrider i svinget. Nogle gange bogstaveligt talt, for isen er jo glat, og det er altså ret sjovt. Andre gange i overført betydning, og så er det altså ret sørgeligt.
Farerne lurer overalt! Til vands svømmer store sæler med skarpe tænder under den tykke is; i luften svæver rovfugle med spidse næb mellem isbjergenes toppe; på land hærger vinterens bidende kolde snestorme.
Det er hård verden for en nyfødt, forsvarsløs pingvinunge - og for en følsom ung mand, som selv lige er blevet far og så sent som i dag har båret sin søn på mavsen.

Hele herligheden er smukt fortalt af Sofie Gråbøl & fantastiske Søren Sætter-Lassen, som har holdt til på det Kongelige Teater i mange år og desværre ikke kommer så meget ud. De fortæller historien fra henholdsvis hunnernes & hannernes side, og det er genialt, eftersom kønnene hele tiden skiftes til at marchere fra fødested til sted med føde.
Man får fornemmelsen af at følge én enkelt pingvinfamilie på deres nærmest umulige rejse, selvom det højst sandsynligt ikke er tilfældet.


Den anden film er parodien 'Farce of the Penguins', som jeg flere gange har kigget på til min spoof-samling. I den engelske udgave af originalversionen er der blot én fortæller; Morgan Freeman, så i denne her er det naturligvis parodien på alle negere (inklusive sig selv); Samuel L. Jackson.
Jeg smed filmen i afspilleren, men jeg må indrømme, jeg hev den ud igen efter tyve minutter, for der var simpelthen for langt mellem snapsene. Filmen viser dyrene med voice-over, men det er kun sjældent, at deres bevægelser & generelle levevis bruges i handlingen, hvilket gør det lidt ligegyldigt.
Ligesom 'March of the Penguins' varer den lige under halvanden time, og den spilletid kunnet med fordel have været kortet ned.
Eller måske skal jeg blot vente til en dag, jeg er i det rigtige humør, og har fået den smukke original lidt på afstand.

Efter et hurtigt kig på Wikipedia, kan jeg se, jeg skal ud og have skaffet mig endnu en dokumentarfilm; Al Gores 'An Inconvenient Truth'. Så er jeg nemlig rustet til dette crossover fra Amazon:



mandag den 26. juli 2010

Frugtforvirring

I dag gik Mejse & jeg forbi Netto i Thordvaldsensgade, hvor vi så en plakat for Christopher Nolans nye film, 'Inception'; et surrealistisk sci-fi-drama, som foregår langt inde i sindet, hvor virkeligheden & fantasien sammen skaber en forunderlig drømmeverden.

Jeg har altid interesseret mig for den tankerække en enkelt impuls sætter i gang - her følger en lille tredelt historie, som ganske enkelt viser, hvordan hjernen kan spille én et puds:

1. Hovedrollen i 'Inception' spilles af Leonardo DiCaprio, og da vi så reklamen, kom vi straks til at tale om, hvilket fremragende talent denne unge skuespiller besidder.
I 'Titanic' var han både karismatisk & charmerende, men det overskyggede ligesom også alt andet i dé tre og en halv time. I dag er det er det et uomgængeligt faktum, at han er fantastisk dygtig og ét Hollywoods stærkeste kort, sammen med blandt andre Johnny Depp.

2. Koblingen mellem Depp & DiCaprio mindede mig om da vi, for noget tid siden, ikke kunne komme i tanker om titlen på en bestemt film, i hvilken begge de herrer medvirker. Det udviklede sig dengang til ét af de øjeblikke, hvor man intet andet kan foretage sig, før man husker det, man havde glemt.
Endelig kom jeg i tanker om, at det havde noget med en citrusfrugt at gøre!
Appelsin? Narj.
Mandarin? Afgjort ikke!
Citron? Lime? Nej.
Blodappelsin? Tæt på...
GRAPE! Der var den! 'What's eating Gilbert Grape?' var filmens titel.
Jeg husker ikke, at jeg nogensinde direkte har tænkt en sammenhæng mellem navnet & frugten, men min underbevidsthed hjalp mig altså på vej.


3. Ved Republic of Fritz Hansen på hjørnet af Vester Allé & Vestergade gik det pludselig op for mig, at min hjerne havde snydt mig. Jeg stoppede op, så Mejse i øjnene og mindede os begge to om, at det engelske ord grape slet ikke betyder grape på dansk - men derimod vindrue. En grape hedder grapefruit, og siden har jeg haft migræne over at tænke på, hvorfor min hjerne ikke udnyttede de informationer fra starten af.

Det er en skam 'Inception' først har Danmarkspremiere på torsdag - for jeg er så klar lige nu...!

søndag den 25. juli 2010

Disney for de mindste... og mig

Som skrevet tidligere er mit Disney-samleri sat en smule i bero, eftersom de fleste ting står opbevaret i Strandby. Én af de få samlinger, som vokser sig større for tiden er dén med børnebøger. Engang interesserede de mig ikke, men nu har jeg virkelig fået øjnene op for, hvor flotte de er.
Her får I lige nogle fotografier taget under den sidste aftensol ude på farmor & farfars fliseterrasse. De fleste af udgivelserne er dele af serier, så skulle nogen eje manglende eksemplarer, er jeg naturligvis interesseret:)

Der er udkommet over 30 af disse søde små pocketbøger, som næsten har samme format som pixi. Jeg har desværre kun seks indtil videre - tre af dem er købt på ét af den forgangne uges mange kræmmermarkeder. Jeg er helt vild med dem!

Mange af bøgerne er figurformet - blandt andet profilbøgerne herover, som indeholder små historier fra mange forskellige film, og det ser herligt ud, når de ligger rodet sammen som her - rent Disneyland!

'Doblerne' var én af de første tv-serier fra Disneys studier, efterfulgt af de velkendte 'Bubbibjørnene' og 'Rip, Rap & Rup på eventyr' Jeg så et par afsnit med dansk tale på lejevideo for mange år siden, men siden har jeg måttet stille mig tilfreds med disse to farverige figurbøger.

Det er sjældent, jeg ser disse bøger med den bløde, blå kant, men ih, hvor synes jeg altså de er flotte!


'En tur i Disneyland' er en sjov papbog, hvor Anders And besøger centrale scener fra de største klassikere.


Samlingens ældste bøger er disse hardbacks, hvor især 'Dyrene vaagner' & 'Stampe' er ret sjældne. De fire nederste er en del af den omfattende serie Fremads Guldbøger, som findes mange steder men desværre ofte en del medtagede & overtegnede.

Og til sidst et fotografi af de nyere udgivelser i tre forskellige formater.

Dagdrømmeren Mila

Min gode ven, Hans Lange, sendte mig tidligere i dag linket til en blog kaldet Mila's Daydreams, hvor endnu en kreativ, barslende moder har fået afløb for sine evner på en original & sjov måde.
Den er et besøg værd!

lørdag den 24. juli 2010

En go' sandwich

Uuuh, der er næsten ikke noget bedre end en go' sandwich, når man er på farten!
Men engang imellem kan jeg godt få nok af speltbrød, pesto, sprød rucola, solkyssede tomater & ægte mozzarella. Den slags økologiske sundheder har de heldigvis ikke hørt om i center-caféen i Farsø, hvor Mejse & jeg i dag kunne mæske os i en grov baguette med Miracle Whip, iceberg-salat, tykke skiver frisk agurk & tomat, kyllingefilet, bacon & karrydressing gul som solen.
Ummenum og guffeliguf!


32 kroner... sådan!
Oven i købet samlet af en sød servitrice, som smilede pænt og spurgte: "Har du ikke været vikar på Farsø Skole engang?"
Så er man sgu kommet hjem!

Fårup Sommerland - Danmarks første og største

...og lad mig tilføje; bedste! En hyggelig skovpark så tæt på Vesterhavet, man ville kunne dufte saltvandet & høre bølgerne bruse, havde det ikke været for den søde candy floss & de larmende mekaniske rutsjebaner med tilhørende skriiiiiiiig!

Jeg har været der mange, mange, mange gange!
Det har Mejse ikke, så i går slæbte jeg hende & Arthur med derop. Vi fik følgeskab af min lillebror & lillesøster med henholdsvis kæreste & efterskoleveninde samt Mejses far & to småbrødre - og det kan man jo kalde en broget flok.
Men hold op, hvor havde vi det skægt!

Det er par år siden, jeg sidst forlystede mig i Fårup, og huskede det egentlig som lidt nedslidt - men jeg skal love for, der er sket noget. Lynet, som åbnede i 2008, er én af de sjoveste & vildeste forlystelser, jeg nogensinde har prøvet. Som beskrevet på hjemmesiden:
På 2 sekunder har du opnået tophastigheden på 80 km/t, og det første, der sker efter den lynhurtige acceleration, er, at du bliver sendt 20 meter over jorden og ned igen ad en rimelig stejl bakke - også kaldet en Top hat.

Så kommer den første kamelpukkel, hvor du vil opleve meget air time (dvs. at din krop løftes op fra sædet, så kun sikkerhedsbøjlerne holder dig fast), inden turen fortsætter videre ind i et sidelæns fald, der i fagsprog hedder et 180 graders twisted drop.


En ny kamelpukkel venter forude, før et specielt halvt loop, et Immelman Loop, efterfulgt af et langstrakt såkaldt proptrækker loop, som vender op og ned på det hele. Turens sidste element og prikken over i'et er en Helix - et meget skarpt sving.
Mejse fangede svigerfar, svogerdrengene & mig rundt i svinget...


... hun har det bedst med fast grund under fødderne, så hun passede på iPhones, Arthur & tegnebøger, og jeg gjorde hende selskab ved flere af forlystelserne - for hyggens skyld.

Vi var selvfølgelig også hele vejen rundt på den lange, flotte forhindringsbane; Skattejagten. Den var blevet lavet en smule om for at gøre plads til årets nyhed; Rævens Hule, som er placeret i det hus, hvor Skattejagten begyndte med sit spejlkabinet. Muligheden for at reflektere over tilværelsen som bredskuldret, overvægtig dværg findes dog stadig, da de buede spejle er genbrugt i Rævens Hule, som også byder på andre former for synsbedrag kombineret med underlige underlag, man skal gå henover.

Til en dag i Sommerland hører sig naturligvis is. Mejse valgte en soft-ice med tivoli-krymmel, hendes brødre fik en Fårupvaffel med fire kugler, flødebolle, guf osv. osv. osv., Nanna flottede sig med et bæger Ben & Jerry's, Mikkel skulle bare have en lille ispind, men endte alligevel med en gammeldaws waffel, og jeg tog mig en slush én af slagsen. Se bare et udvalg:



Jeg elsker slush-ice! og i Fårup Sommerland er der mange farver & smagsvarianter at vælge imellem. Eneste minus var manglen på det obligatoriske ske-sugerør, så man skiftevis kan suge saften & tygge isen - men konsistensen var god, smagen kraftig og...


... av!

torsdag den 22. juli 2010

Held & uheld

Vi kender Walt Disneys figurer fra alverdens tingel-tangel, men især én kilde har været med til at markedsføre de forskellige universer gennem årene; nemlig Anders And & Co., som er udkommet fast hver uge siden starten af 50'erne.
Fra 1995 og ti år frem var jeg selv abonnent og fik bladet med posten hver onsdag - resten af ugens dage brugte jeg på lede efter gamle udgåede hæfter...


Det er blevet til en samling, som ikke er komplet, men også langt fra ukomplet! Bladene fra 1970 og frem er lagt i post-papkasser, som passer præcist i størrelsen til en hel årgang.

Ét af de faste elementer i Anders And & Co. er konkurrencerne, hvor man har kunnet vinde en masse sejt merchandise. Jeg har naturligvis indsendt svar & løsninger ofte, og såmænd også vundet to gange. Se bare mine diplomer:


Første gang var det en simpel opgave, men anden gang deltog jeg i en tegnekonkurrence i forbindelse med premieren på 'Dinosaurerne'.


Min vindertegning kom i Anders And & Co. nr. 17, 2001, og jeg var pavestolt.
Og hvad fik jeg så ud af mit held?


En Spice Girls-lommelygte...


... og en stor triceratops, som, når man hiver den i halen, åbner munden og gylper et ur op.
Ikke ligefrem sejt Disney-merchandise, men jeg har da gemt det alligevel for nostalgiens skyld. Til gengæld fik jeg tilsendt cowboykasketten med læderskygge og broderet logo, som ses på indlæggets første fotografi, fordi jeg skrev et brev og roste redaktørerne for et godt blad.

Disney-guf

Jeg synes jo, det er oplagt at skrive lidt om min Disney-samling, nu hvor jeg er omgivet af den en hel uge - men jeg har haft store problemer med at finde ud af, hvordan den skal præsenteres.
Der gemmer sig så mange spændende ting fra 30'erne og frem til i dag, at jeg ikke kan finde ud af, hvor jeg skal begynde. Derfor lægger jeg ud med noget ret dumt...


I husker vel alle sammen Smarties-rørene med de fine plastikfigurer på lågene, man kunne samle. Jeg har en del af dem stående rundt omkring; klassiske Andeby-karakterer, Snehvide & hendes syv dværge og nogle jungledyr, jazzmisser, plysbjørne samt bevægelige løver.

Men jeg har såmænd også gemt nogle af rørene...


... og til Peter Plys har jeg oven i købet også en slikpose plus et par små pastilæsker...


... samlingen inkluderer også en del poser & papirer til slikpinde med figurerne fra Mickey Mouses & Anders Ands univers...


... og en masse indpakning fra ispinde og -bægere!
Derudover har jeg nogle gamle papbokse til morgenmadsprodukter og et par pakker med Anders And-kiks... den ene stadig uåbnet.

Tro mig, når jeg skriver, at jeg ejer andre og mere interessante samleobjekter; såkaldt Disneyana. Men dette indlæg giver en god fornemmelse af, at jeg igennem årene har gemt alt der stod 'Disney' på!

onsdag den 21. juli 2010

Familieportrætter

Jeg har altid tegnet meget, og da jeg var lille lavede jeg mange små kreative projekter - oftest inspireret af tegneseriernes verden. Efter gymnasiet tog jeg et halvårs kursus i klassisk tegning på The Drawing Academy, som ligger i forbindelse med animationsskolen i Viborg. Det bestod primært af forskellige croquis-øvelser, eksempelvis: tegn et helt menneske på bare 15 sekunder & brug seks timer på bare at tegne en hånd!

Hen mod december var der en uges tid med fri tegning, og jeg besluttede mig for at lave en julegave til mine forældre som tak for transport, kost & logi.


Det blev til disse tre portrættegninger af min lillesøster, Nanna, min lillebror, Mikkel og mig selv. Man kan tydeligt se den karikerede tegneseriestil gemme sig bag det klassiske, men da dette jo var en fri opgave, fik vi heller ikke så meget kritik af underviserne. Dog synes jeg, det er noget af det bedste fra min hånd i den periode.

Til Nannas og Mikkels portræt havde jeg tapet et lille pasbillede op ved siden af arket, og til mit eget brugte jeg et spejl.

tirsdag den 20. juli 2010

Panini m. fyld

Det er efterhånden sjældent, jeg køber nyt til min Disney-samling - primært fordi jeg allerede har det meste, men også fordi samlingen står gemt væk her i Strandby. Nu er jeg imidlertid kommer i stemning efter at have sovet i det gamle værelse et par nætter, så i går i Aars Ydre Missions Genbrugsbutik købte jeg disse tre Panini-samlealbum fra midten af 90'erne.


De er i rigtig fin stand & med masser af klistermærker - i 'Løvernes Konge' er der oven i købet stadig originale indlæg. Som I kan se på det nederste billede af Panini-samlingen før de nye indkøb, har jeg to af dem i forvejen, men de er helt tomme.
Jeg køber altid den slags samlealbums, når jeg finder dem, hvad enten de er fyldte eller ej, for måske er der mangler i det ene, som til gengæld findes i et andet.


De er allesammen købt antikvarisk med undtagelse af 'Tarzan', som er fra den lokale Spar-købmand - det er i øvrigt det eneste komplette album, jeg har.

mandag den 19. juli 2010

Arthur & Åge

Lige et hurtig billede af sønnike og hans nye ven, Åge Abe.


Åge bor herhjemme hos farmor & farfar, og Arthur har været vældigt interesseret i ham de sidste par gange, vi har været på besøg. Nu kan han lege med den farverige abekat hele ugen...

At samle Lego

Der findes så meget legetøj, som opfordrer til kreativitet - Lego fremtvinger den!


Lørdag aften da Arthur var blevet puttet, hyggesnakkede Mejse & jeg med min mor over kaffekopper & tekrus. Imens sad jeg for bordenden og færdiggjorde et større sorteringsprojekt, jeg var startet på ved forrige besøg hos de gamle.


Jeg fandt min fars gamle skotskternede Lego System-kuffert fyldt med herligheder fra både hans & min barndom. Et hurtigt gennemsyn afslørede at ikke alle klikkede helt, som de skulle. Efter at have ligget trykt & trangt gemt væk i mange år, sad nogle uløseligt sammen, mens andre var knækkede.
Jeg tænkte, at en gennemsortering med efterfølgende udsmidning ville være på sin plads.



Det blev et herligt nostalgisk gensyn, og jeg kunne selvfølgelig ikke lade være med lege lidt med det hele. Jeg er meget overrasket over, at jeg faktisk kan huske hver en lille klods.



For eksempel alle disse røde ruder, som sikkert tilhører nogle postkassefarvede parcelhuse fra 70'erne. Det er jo ikke for sjov, Lego hedder 'Bricks' på engelsk!

Min mormor & morfar har lige renoveret et lille hus og blandt andet bygget en bruseniche lidt a la disse gennemsigtige klodser. Jeg tror egentlig aldrig, jeg har brugt dem, men jeg synes, de er totalt seje!


Disse plader med glatte overflader er altså også gode - meget grafiske & helt enkle symboler. Men sat sammen bliver det pludselig kunst!

Herunder følger en lille billedserie med figurer:









Nå, men det skulle jo egentlig også bare gemmes væk i kufferten igen. Så må vi se, om ikke vi en dag kan tage det frem til Arthur, så han kan få glæde af det - og måske bidrage med et par klodser af hans egne...